Τη Δευτέρα η κηδεία του Τ. Παπαδόπουλου

Δημόσιο πένθος έως τις 15/12
Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 18:01
A- A A+

Τη Δευτέρα θα τελεστεί, δημοσία δαπάνη, η κηδεία του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, που έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι στο νοσοκομείο της Λευκωσίας, όπου νοσηλευόταν, χτυπημένος από τον καρκίνο.

Όπως αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο, που συνήλθε εκτάκτως το απόγευμα, η κηδεία του εκλιπόντος θα γίνει στις 11.00, στο Στόβουλο, προάστιο της Λευκωσίας, ενώ η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεσθεί από τον Ιερό ναό της Αγίας Σοφίας του κοιμητηρίου, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου.

Στην κηδεία θα παραστουν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, και σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην Κύπρο κηρύσσεται δημόσιο πένθος από τις 12 έως τις 15 Δεκεμβρίου, στη διάρκεια του οποίου οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτήρια και σχολεία θα κυματίζουν μεσίστιες, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν επίσημες εκδηλώσεις και δεν θα συμμετέχουν σε δημόσιες δραστηριότητες τα μέλη της κυβέρνησης και αξιωματούχοι του κράτους.

Αποφασίστηκε επίσης, να ανοιχτεί βιβλίο συλλυπητηρίων στο υπουργείο Εξωτερικών και σε όλες τις πρεσβείες της Δημοκρατίας.

Επιπλέον, αποφασίστηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα μέλη του υπουργικού, ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να μεταβούν στο υπουργείο Εξωτερικών και να υπογράψουν το βιβλίο συλλυπητηρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή