LIVE: Η μάχη των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2022 12:00
UPD:14:35
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Οι πολιτικοί αρχηγοί διασταυρώνουν τα ξίφη τους στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο περιλαμβάνει και τα μέτρα κατά της ακρίβειας που ανακοινώθηκαν πρόσφατα. Η αυζήτηση αναμένεται να εξελιχθεί σε υψηλούς τόνους με τις σφοδρές ανατιμήσεις στο κόστος ρεύματος, καυσίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης να βρίσκονται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης. 

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του  προανήγγειλε έλεγχο στα έσοδα των μεγάλων επιχειρήσεων ενέργειας διαμηνύοντας πως η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να επιβάλει έκτακτη εισφορά στις εταιρείες αυτές εφόσον διαπιστωθούν υπερκέρδη. «Θα δρομολογηθεί έλεγχος στα έσοδα των μεγάλων επιχειρήσεων ενέργειας ώστε να εξεταστεί πού υπήρχαν υπερκέρδη που να οφείλονται στη συγκυρία της διεθνούς αναταραχής. Έχω ήδη δώσει εντολή στη ΡΑΕ να αρχίσει να αναλύει τα στοιχεία όλων των εταιρειών ενέργειας από τον Οκτώβριο έως σήμερα και με βάση το πόρισμα θα κινηθεί η κυβέρνηση» είπε.  

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για απόσταση από την πραγματικότητα της ελληνικής κοινωνίας: «Δεν συνειδητοποιείτε τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία και όπως είχατε πει και εν καιρώ πανδημίας, καταλάβατε ότι οι πολίτες είναι εξαρτημένοι από τον μισθό τους». «Δεν κατανοείτε τι βιώνουν τα νοικοκυριά», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος και στον πόλεμο στην Ουκρανία, σχολίασε: «Τα χειρότερα έρχονται και εσείς κινείστε με ένα manual νεοφιλελευθερης ορθοδοξίας». «Η κρίση μπορεί να γιατρευτεί με διαφορετικό υπόδειγμα πολιτικής», τόνισε.

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή