Ο Μπάιντεν συσπειρώνει την Ευρώπη ενάντια στη Ρωσία

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2022 07:17
UPD:07:59
REUTERS/ALEXANDER DRAGO
A- A A+

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται σήμερα στην Ευρώπη για να ενισχύσει τη δυτική ενότητα και να αυξήσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ο πρόεδρος πηγαίνει στην Ευρώπη για να διασφαλίσει ότι θα παραμείνουμε ενωμένοι» και για να «στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα ότι είμαστε προετοιμασμένοι και δεσμευμένοι για όσο χρόνο χρειαστεί», δήλωσε ο Τζέικ Σάλιβαν, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου.

Ενας διπλωματικός μαραθώνιος περιμένει τον Τζο Μπάιντεν,που  ανυπομονεί να δείξει τη σταθερότητά του ενάντια στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά και να τηρήσει την υπόσχεσή του να επαναφέρει τις συμμαχίες των Ηνωμένων Πολιτειών στη λάμψη τους, μετά τα τέσσερα χρόνια της προεδρίας Τραμπ.

Αύριο, ο Αμερικανός πρόεδρος θα λάβει μέρος σε τρεις διεθνείς συνόδους κορυφής στις Βρυξέλλες: ΝΑΤΟ, G7 και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γιατί «αυτός ο πόλεμος δεν πρόκειται να τελειώσει εύκολα ή γρήγορα», προειδοποίησε ο Τζέικ Σάλιβαν.

Μετά από σχεδόν ένα μήνα σύγκρουσης, οι ρωσικές δυνάμεις δεν ελέγχουν ούτε την πρωτεύουσα Κίεβο ούτε το μεγάλο στρατηγικό λιμάνι της Μαριούπολης, στο νότο, αλλά συνέχισαν τους σφοδρούς βομβαρδισμούς σε πολλές πόλεις.

«Ο Τζο Μπάιντεν, με την ευκαιρία του ταξιδιού του στην Ευρώπη, θα συσπειρώσει τους συμμάχους μας για να επιβάλουν νέες κυρώσεις στη Ρωσία και να ενισχύσουν τις υπάρχουσες, προκειμένου να αποτρέψουν τη Μόσχα από το να τις παρακάμψει», δήλωσε ο Τζέικ Σάλιβαν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα «συνεργαστεί επίσης με τους συμμάχους για μακροπρόθεσμες προσαρμογές» σχετικά με την παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, συνέχισε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας.

Ενεργειακή ασφάλεια

Ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει επίσης «μια κοινή δράση για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης»και θα ανακοινώσει «πρόσθετες αμερικανικές ενέργειες» για ανθρωπιστικές δράσεις στην Ουκρανία και για την υποδοχή εκατομμυρίων Ουκρανών που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους. Παρασκευή και Σάββατο, ο Τζο Μπάιντεν θα ταξιδέψει στην Πολωνία.

Στο πρόγραμμά του: συνάντηση με Αμερικανούς στρατιώτες, οι λεπτομέρειες της οποίας δεν είναι ακόμη γνωστές, δέσμευση σε σχέση με την υποδοχή των προσφύγων και συνάντηση με τον Πολωνό Πρόεδρο Αντρζέι Ντούντα.

naftemporiki.gr

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή