Eπίθεση δημοσιογράφου στον Τζ. Μπους κατά την επίσκεψή του στο Ιράκ

Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2008 20:22
UPD:15/12/2008 13:00
A- A A+

Iρακινός δημοσιογράφος πέταξε τα παπούτσια του στον Τζορτζ Μπους και τον έβρισε τη στιγμή που ο Aμερικανός προεδρος έδινε το χέρι του στον πρωθυπουργό του Ιράκ στο γραφείο του στην Βαγδάτη, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Όπως έγινε γνωστό, ο Ιρακινός δημοσιογράφος αποκάλεσε «σκυλί» τον Αμερικανό πρόεδρο και του πέταξε τα παπούτσια του στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Βαγδάτη.

Ιρακινοί άντρες των δυνάμεων ασφαλείας και αμερικανοί πράκτορες συνέλαβαν τον άνδρα και τον έσυραν έξω από την αίθουσα, ενώ εκείνος αντιδρούσε και φώναζε.

Τα παπούτσια δεν πέτυχαν τον αμερικανό πρόεδρο. Το ένα πέρασε πάνω από το κεφάλι του και έπεσε στον τοίχο, την στιγμή που ο Τζορτζ Μπους χαιρετούσε τον Ιρακινό πρωθυπουργό Νούρι Αλ Μαλίκι.

Ο αμερικανός πρόεδρος χαμογέλασε και είπε «δεν πειράζει», ενώ ο Αλ Μαλίκι είχε «παγώσει».

Νωρίτερα, ο Τζορτζ Μπους και ο Νούρι Αλ Μαλίκι υπέγραψαν τη συμφωνία που καθορίζει το πλαίσιο της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ μέχρι το τέλος του 2011.

Οι δύο ηγέτες έβαλαν τη μονογραφή τους στην τριετή διμερή συμφωνία που ήδη είχε υπογραφεί στις 17 Νοεμβρίου από τον Ιρακινό υπουργό Εξωτερικών Χοσιάρ Ζεμπάρι και τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Βαγδάτη Ράιαν Κρόκερ.

Η συμφωνία επικυρώθηκε από το ιρακινό κοινοβούλιο και καθορίζει το πλαίσιο αποχώρησης των 146.000 αμερικανών στρατιωτών από το Ιράκ, βάζοντας τέλος στην οκτάχρονη στρατιωτική παρουσία στη χώρα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έφθασε αιφνιδιαστικά σήμερα στο Ιράκ για επίσκεψη αποχαιρετισμού, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Πρόκειται για την τέταρτη επίσκεψη του αμερικανού προέδρου στο Ιράκ αφότου έδωσε την εντολή για εισβολή στη χώρα το 2003.

Ο κ. Μπους έγινε δεκτός από τον Ιρακινό ομόλογο του Τζαλάλ Ταλαμπανί.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή