Πιο ενεργές συνομιλίες θέλει το Κρεμλίνο- Θα βγάλει πουθενά μια συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι;

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022 13:28
UPD:13:35
REUTERS/EVGENIA NOVOZHENINA
A- A A+

Πιο «ενεργές και ουσιαστικές» συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας δήλωσε την Τρίτη ότι θέλει το Κρεμλίνο, με τον Ντμίτρι Πεσκόφ να διευκρίζει ότι η Ρωσία δεν σκοπεύει να δημοσιοποιήσει τις λεπτομερείς απαιτήσεις της προς την Ουκρανία. Τις τελευταίες μέρες η Μόσχα κατηγορεί την ουκρανική πλευρά ότι καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις.

Η Ουκρανία δηλώνει ότι είναι πρόθυμη να διαπραγματευτεί, αλλά ότι δεν θα παραδοθεί ούτε θα δεχτεί τα ρωσικά τελεσίγραφα. Την ίδια ώρα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιμένει να ζητάει συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, κάτι που η Ρωσία έχει ξεκαθαρίσει ότι για να γίνει πρέπει να προηγηθεί πρόοδος στις συνομιλίες. Ακόμα και να πραγματοποιηθεί όμως μια συνάντηση Ζελένσκι - Πούτιν, τελικά μπορεί να δώσει λύση, διερωτάται ανάλυση του BBC. 

Όπως αναφέρεται, ενώ ο Ζελένσκι δηλώνει ότι είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ρώσο ηγέτη την εδαφική ακεραιότητα της χώρας του, ένας από τους αξιωματούχους του σημειώνει ότι δεν θα υπάρξουν υποχωρησεις σε αυτά τα ζητήματα.

Επιπλέον, ο Ζελένσκι είπε ότι θα ήθελε οποιοσδήποτε συμβιβασμός για την κυριαρχία και την ασφάλεια, όπως και για πιθανές συμμαχίες με άλλα έθνη, να τεθούν σε δημοψήφισμα, επιτρέποντας στον ουκρανικό λαό να επιλέξει.

Με το πέρασμα των χρόνων, όσο πιο επιθετική γίνεται η Ρωσία απέναντι στην Ουκρανία, τόσο ενδυναμώνεται πολιτικά η αίσθηση εθνικής ταυτότητας των Ουκρανών, γεγονός που εντείνει την επιθυμία τους να προσεγγίσουν τη Δύση. 

Θα αλλάξει την κοινή γνώμη η βαρβαρότητα αυτού του πολέμου και η πείνα για ειρήνη; 

Προκειμένου να υπάρξει κάποιου είδους διπλωματικό αποτέλεσμα, ο Ζελένσκι ενδέχεται να βασίζεται στον Πούτιν που ίσως προσπαθήσει να ελαχιστοποιήσει περαιτέρω απώλειες στην εισβολή του, ειδικά αν βρεθεί στη θέση να φέρει ενισχύσεις με λιγότερο εκπαιδευμένους στρατιώτες, καταλήγει η ανάλυση. 

naftemporiki.gr

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή