Komsomolskaya Pravda: Γιατί η ρωσική εφημερίδα έκανε λόγο για 9.681 νεκρούς Ρώσους στρατιώτες;

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022 13:00
UPD:15:01
REUTERS/ALEXANDER ERMOCHENKO
A- A A+

Αίσθηση προκάλεσε χθες δημοσίευμα της προσκείμενης στο Κρεμλίνο ρωσικής εφημερίδας Komsomolskaya Pravda που αναφερόταν στις απώλειες του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, επικαλούμενη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ανέφερε ότι από την έναρξη του πολέμου 9.861 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και 16.153 έχουν τραυματιστεί. 

 Λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση, τα στοιχεία για τις ρωσικές απώλεις αφαιρέθηκαν από το άρθρο.  

Την Τρίτη η εφημερίδα προσπάθησε να δώσει εξηγήσεις για το συμβάν. Όπως είπε ο ανταποκριτής της εφημερίδας στο Κρεμλίνο Αλεξάντερ Γκαμόφ, η διαδικτυακή λειτουργία της παραβιάστηκε τη Δευτέρα και αναρτήθηκε μια «ψευδής ιστορία για τους θανάτους Ρώσων στρατιωτικών στην Ουκρανία». 

Το Reuters αναφέρει ότι ο Γκαμόφ έδωσε τις εξηγήσεις στην καθημερινή τηλεδιάσκεψη του Κρεμλίνου, αφού ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι δεν ήταν σε θέση να σχολιάσει το περιστατικό. Δήλωσε όμως ότι δεν έχει πληροφόρηση για τον αριθμό των θυμάτων.

Να σημειωθεί ότι η Ρωσία έχει ανακοινώσει μόνο μία φορά στοιχεία για τις απώλειες των στρατευμάτων της, κάνοντας λόγο για 498 νεκρούς έως τις 2 Μαρτίου. Οι ΗΠΑ εκτίμησαν πρόσφατα ότι περίπου 7.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στη σύγκρουση.

Από την πλευρά του, το ουκρανικο υπουργείο Άμυνας στην τελευταία του ενημέρωση έκανε λόγο για περίπου 15.300 νεκρούς Ρώσους στρατιώτες από την έναρξη του πολέμου. 

Στο μεταξύ, σχολιάζοντας ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Μιχάιλο Ποντόλιακ, είπε ότι το άρθρο της εφημερίδας σηματοδοτεί «μόνο την αρχή της συνειδητοποίησης της εθνικής καταστροφής (των Ρώσων). «Στον πραγματικό κόσμο υπάρχουν σχεδόν διπλάσιοι από τους Ρώσους που σκοτώνονται», έγραψε στο Telegram.

naftemporiki.gr

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή