Υστατο χαίρε στον Τάσσο Παπαδόπουλο

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2008 09:15
UPD:13:08
A- A A+

Το ύστατο χαίρε απευθύνει σήμερα ο κυπριακός ελληνισμός στον Τάσσο Παπαδόπουλο, τον πολιτικό ηγέτη, που ανάλωσε τη ζωή του στην υπεράσπιση των δικαίων του κυπριακού Ελληνισμού και άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στη σύγχρονη κυπριακή πολιτική ιστορία.

Η κηδεία του θα τελεσθεί δημοσία δαπάνη στις 11 το πρωί από τον ιερό ναό Αγίας Σοφίας στο Στρόβολο.

Της κηδείας θα πρωτοστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και θα παραστούν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Δ. Χριστόφιας και σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο.

Παρούσα θα είναι και η Ελλάδα, με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, τον οποίο θα συνοδεύει η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, τον πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργο Καρατζαφέρη και αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων.

Επικήδειο θα εκφωνήσει ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης και αποχαιρετιστήριους λόγους θα απευθύνουν ο πρόεδρος Χριστόφιας, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΔHKO Μάριος Καρογιάν, εκ μέρους των φίλων και συνεργατών ο Χριστόδουλος Πασιαρδής και εκ μέρους της οικογένειας η κόρη του Αναστασία. Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Δευτεράς.

Στις 10:30 π.μ. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και ο υφυπουργός Παρά τω Προέδρω θα υπογράψουν το βιβλίο συλλυπητηρίων που θα ανοίξει στο υπουργείο Εξωτερικών.

Στο βιβλίο θα αναγράφεται: «Με βαρύ πένθος αποχαιρετούμε τον τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο και τιμούμε την προσφορά του προς την πατρίδα του Κύπρο από τις επάλξεις του Βουλευτή, Προέδρου της Βουλής , Υπουργού, Διαπραγματευτή και Προέδρου της Δημοκρατίας». Η σημερινή ημέρα είναι δημόσια αργία.

Κλειστά παραμένουν τα σχολεία, η δημόσια υπηρεσία, οι ημικρατικοί οργανισμοί και ιδρύματα ή υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως οι Δήμοι και τα κοινοτικά συμβούλια.

Η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος" έχει πρωτοσέλιδο κύριο τίτλο "Ο Τάσσος στην Αθανασία" και μεταξύ άλλων προβάλλει το χθεσινό τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Λευκωσία για την τελευταία συνάντηση στα τέλη Οκτωβρίου του πρακτορείου με τον εκλιπόντα ηγέτη με τίτλο τις επισημάνσεις, που έκανε ο εκλιπών ηγέτης στην συνάντηση εκείνη, στην οποία τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτές οι τουρκικές θέσεις για "παρθενογένεση", "συνεταιρισμό" και "συνιστώντα κράτη".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή