«Νέα ώθηση στις συνομιλίες για ειρήνη στη Μέση Ανατολή»

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2008 09:27
A- A A+

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται για την λήψη απόφασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που θα δώσει νέα ώθηση στις συζητήσεις για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους.

"Η υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις εργάζεται για τη λήψη απόφασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας που θα επιβεβαιώνει τη διαδικασία της Ανάπολις" τόνισε ο πρόεδρος Μπους μιλώντας στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στην επίσκεψή του στο Αφγανιστάν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στη διεθνή διάσκεψη που οργανώθηκε τον Νοέμβριο του 2007 στην Ανάπολις των Ηνωμένων Πολιτειών για την ενίσχυση των ειρηνευτικών συνομιλιών ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους.

Ερωτηθείς για τις ελπίδες που υπάρχουν για την επιτυχή κατάληξη των συνομιλιών για το Μεσανατολικό έως την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου του 2009, ο Μπους εμφανίστηκε συγκρατημένος. "Το ερώτημα είναι: Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Αμπάς και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ολμέρτ θέλουν να δημιουργηθεί ένα κράτος; Αυτό μένει να διευκρινιστεί".

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή