Ινδία: Αρνείται την ανάμειξή της η Λασκάρ-ε-Τάιμπα

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2008 11:55
A- A A+

H πακιστανική ισλαμική οργάνωση Λασκάρ-ε-Τάιμπα (LeT) αρνήθηκε τις κατηγορίες του Βρετανού πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν ότι ευθύνεται για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μουμπάι, ενώ παράλληλα διέψευσε ότι ο Ατζμάλ Κασάμπ, ο μοναδικός δράστης που συνελήφθη ζωντανός, ήταν μέλος της οργάνωσης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΙΑΝS.

«H LeT απορρίπτει τους ισχυρισμούς του βρετανού πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν. Η LeΤ αρνείται την εμπλοκή της στις επιθέσεις της Μουμπάι, αλλά ο βρετανός πρωθυπουργός διατύπωσε έναν ισχυρισμό εναντίον της Λασκάρ για τον οποίο δεν υπάρχει καμία απόδειξη», αναφέρεται στην ανακοίνωση της LeT, σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο ΙΑNS.

«Αντί να παραδεχθεί το λάθος της χώρας του, ο κ. Μπράουν κατηγορεί μία νόμιμη οργάνωση που μάχεται για την ελευθερία. Η LeT καταδικάζει την προσέγγιση του βρετανού πρωθυπουργού και καλεί τα ΜΜΕ να σταματήσουν το παιχνίδι των κατηγοριών».

Ο Μπράουν, ο οποίος πραγματοποίησε μη προγραμματισμένη επίθεση στην Ινδία την Κυριακή, υιοθέτησε την άποψη της Ινδίας περί εμπλοκής της LeT στις επιθέσεις στη Μουμπάι, δηλώνοντας επίσης ότι η οργάνωση έχει να λογοδοτήσει για πολλά.

Σύμφωνα με Ινδούς αξιωματούχους, η LeT είναι μία από τις βασικότερες μουσουλμανικές οργανώσεις που δρουν στο ινδικό Κασμίρ, έχοντας τη βάση της στο πακιστανικό Κασμίρ, ενώ επιδίωξή της είναι να δημιουργήσει ένα ισλαμικό κράτος που θα περιλαμβάνει το Πακιστάν και το Κασμίρ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή