Tο al Bagdadia ζητεί την απελευθέρωση του δημοσιογράφου

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2008 12:01
UPD:13:13

A- A A+

Το τηλεοπτικό δίκτυο al-Bagdadia κάλεσε σήμερα τις ιρακινές αρχές να απελευθερώσουν τον ιρακινό δημοσιογράφο Μουντάζερ αλ Ζαΐντι, που πέταξε τα παπούτσια του στον αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους.

"Το δίκτυο al-Bagdadia ζητεί από τις ιρακινές αρχές την άμεση απελευθέρωση του δημοσιογράφου της Μουντάζερ αλ-Ζαΐντι σύμφωνα με τη δημοκρατία και την ελευθερία της έκφρασης που έχουν υποσχεθεί στον ιρακινό λαό το νέο (ιρακινό) καθεστώς και οι αμερικανικές αρχές", αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το δίκτυο.

"Ολα τα μέτρα που έχουν ληφθεί εναντίον του Μουντάζερ θα θεωρούνται ως ενέργειες δικτατορικού καθεστώτος. Το Al-Bagdadia ζητεί από τις διεθνείς και αραβικές δημοσιογραφικές ενώσεις να υποστηρίξουν το αίτημα για την απελευθέρωση του Μουντάζερ αλ-Ζαΐντι.

Ο Μουντάζερ αλ-Ζαΐντι πέταξε, χωρίς να βρει τον στόχο του, και τα δύο του παπούτσια στον Τζορτζ Μπους χθες κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου του αμερικανού προέδρου με τον ιρακινό πρωθυπουργό Νούρι αλ Μάλικι, φωνάζοντας "είναι το αποχαιρετιστήριο φιλί, σκυλί".

Ο δημοσιογράφος συνελήφθη και καθώς απομακρυνόταν από μέλη των αμερικανικών και ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας φώναξε: "Είστε υπεύθυνος για τον θάνατο χιλιάδων Ιρακινών".

REUTERS

Ο Μουντάζερ αλ-Ζαΐντι είναι ένας "ιρακινός πατριώτης" που ενήργησε αυτοβούλως, δήλωσε σήμερα ο συνάδελφός του Τζιχάντ αλ Ρουμπάιε.

"Η συμπεριφορά αυτή πρέπει να θεωρείται δική του πρωτοβουλία και όχι του τηλεοπτικού δικτύου", δήλωσε ο συνάδελφός του, εργαζόμενος επίσης στο τηλεοπτικό δίκτυο al-Bagdadia. "Θα μπορούσαμε να το περιμένουμε αυτό εκ μέρους του διότι είναι πατριώτης σε όλα τα θέματα που συνδέονται με το Ιράκ", πρόσθεσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή