Αρχισε η κηδεία του Τάσσου Παπαδόπουλου

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2008 12:02
UPD:13:14
A- A A+

Αρχισε στις 11 το πρωί η κηδεία του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, στην εκκλησία Αγίας Σοφίας, στο Στρόβολο.

Η κηδεία άρχισε μετά την άφιξη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, του Ελληνα πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη και άλλων επισήμων. Στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας βρίσκονται Πρεσβευτές ξένων χωρών διαπιστευμένοι στη Λευκωσία, βουλευτές και μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, Δήμαρχοι, άλλοι επίσημοι, όπως και πλήθος κόσμου. Στο προαύλιου του ναού η Στρατιωτική Μπάντα της Εθνικής Φρουράς (ΣΜΕΦ) και στρατιωτικό άγημα απέδωσαν τιμές.

Φορώντας μαύρα, ομάδα στελεχών της νεολαίας του ΔΗΚΟ έφτασε στην εκκλησία της Αγία Σοφίας Στροβόλου λίγο πριν από την έναρξη της κηδείας, κρατώντας ένα μαύρο πανό στο οποίο αναγραφόταν: «Είμαστε συνεχιστές του αγώνα σου και πιστοί στις αρχές σου», προκαλώντας τα χειροκροτήματα του πλήθους τόσο εντός, όσο και εκτός της εκκλησίας.

Με παρατεταμένο χειροκρότημα, οι συγκεντρωθέντες στο προαύλιο του ναού υποδέχτηκαν τον επίτιμο Πρόεδρο του ΚΣ ΕΔΕΚ Βάσο Λυσσαρίδη, ο οποίος θα εκφωνήσει και τον επικήδειο λόγο.

Θερμής υποδοχής έτυχε, επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Η κηδεία του Τ.Παπαδόπουλου γίνεται δημοσία δαπάνη με την εξόδιο ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας στο Στρόβολο προεστούντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, Χρυσόστομου Β', ενώ η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο Δευτεράς.

Επικήδειο λόγο θα εκφωνήσει ο Βάσος Λυσσαρίδης και αποχαιρετιστήριους λόγους θα εκφωνήσουν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάριος Καρογιάν, ο Χριστόδουλος Πασιαρδής εκ μέρους των φίλων του αποθανόντος και η Αναστασία Παπαδοπούλου εκ μέρους της οικογένειας.

Νωρίτερα, στις 10.30 το πρωί, ο πρόεδρος Χριστόφιας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω υπέγραψαν το βιβλίο συλλυπητηρίων για το θάνατο του τέως προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου, που ανοίχτηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Το βιβλίο υπέγραψαν και πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς επίσης κι οι υπόλοιποι επίσημοι από την Ελλάδα που βρίσκονται στην Κύπρο για την κηδεία του Τ.Παπαδόπουλου.

Το κοινό θα μπορεί να υπογράψει το βιβλίο συλλυπητηρίων τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου από τη 1 μμ μέχρι τις 5 μμ και την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου από τις 9 πμ μέχρι τις 5 μμ στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Η οικογένεια του Τάσσου Παπαδόπουλου δέχθηκε συλλυπητήρια μόνο σήμερα, στην εκκλησία όπου τελείται η νεκρώσιμη ακολουθία, από τις 8.30 πμ μέχρι τις 10.30 πμ.

Το Υπουργικό Συμβούλιο έχει κηρύξει δημόσιο πένθος μέχρι τη Δευτέρα. Την ημέρα της κηδείας παραμένουν κλειστές, δημόσιες υπηρεσίες, ημικρατικοί οργανισμοί και σχολεία.

Η οικογένεια του Τάσσου Παπαδόπουλου παρακαλεί όπως αντί στεφάνων γίνουν εισφορές στον «Ερυθρό Σταυρό», στο «Φόρουμ Εντατικής Θεραπείας» και στο «Συμβούλιο Ευημερίας Ασθενών Μακάρειου Νοσοκομείου».

Πηγές: ΚΥΠΕ, ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή