Ν. Ανδρουλάκης: Ο ανθρώπινος πόνος δεν έχει χρώμα

Συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ με γυναίκες - πρόσφυγες
Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022 14:08
UPD:14:09
ΚΙΝΑΛ
A- A A+

Γυναίκες από το Ιράν, το Αφγανιστάν, την Ουκρανία, τη Συρία και χώρες της Αφρικής υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, η γραμματέας Ε. Λιακούλη και οι γυναίκες-μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων.

«Ο ανθρώπινος πόνος δεν έχει χρώμα» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην κατ’ ιδίαν συζήτησή που είχε με τις γυναίκες - πρόσφυγες, θύματα ρατσισμού και έμφυλης βίας, που χάρη στη συνδρομή του κοινωνικού δικτύου «Μέλισσα» επαναπροσδιορίζουν τη ζωή τους στην χώρα μας.

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα εκπαίδευσης, προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και κάλυψης της ανάγκης διαμονής των προσφύγων. Υπενθύμισε παράλληλα την πρόταση του στο πλαίσιο της συνόδου των Ευρωπαίων σοσιαλιστών να υπάρξει κοινό ευρωπαϊκό πρόγραμμα μετεγκατάστασης των Ουκρανών προσφύγων σε όλες τις χώρες μέλη της Ε.Ε..

«Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα είναι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο σεβασμός της ανάγκης κάθε ανθρώπου να ευημερήσει, να δημιουργήσει, να ζήσει σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και σταθερότητας. Δυστυχώς αυτή η συνάντηση γίνεται σε μια στιγμή όπου η ανθρωπότητα συγκλονισμένη, σοκαρισμένη, παρακολουθεί τα τραγικά γεγονότα της βάρβαρης εισβολής του κ. Πούτιν στην Ουκρανία» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Από την πλευρά της η γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη σημείωσε ότι «το μήνυμα σήμερα είναι δυνατό και εκπέμπεται από εσάς που βιώσατε πόλεμο, πολιτική δίωξη, ακρωτηριασμό και ρατσισμό. Οι σοσιαλδημοκράτες παλεύουμε για μια Ευρώπη και ένα κόσμο που θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Στη συνάντηση γυναίκες από την Ουκρανία που πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς περιέγραψαν τη φρίκη της πολεμικής σύρραξης σημειώνοντας ότι «η μέρα αυτή προσφέρεται περισσότερο από κάθε άλλη για να ακουστεί ηχηρά το μήνυμα κατά του πολέμου». Έξι Αφγανές βουλευτές και τρεις δημοσιογράφοι αφηγήθηκαν πώς δραπέτευσαν από το καθεστώς των Ταλιμπάν συγκλονίζοντας αναφερόμενες στην ώρα του αποχωρισμού από τα μικρά παιδιά τους.

Εκ μέρους της Κ.Ο. στη συνάντηση παρέστησαν οι: Ν. Γιαννακοπούλου, Τ. Αντωνίου και Χ. Κεφαλίδου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή