Κίεβο: Τουλάχιστον 6 οι νεκροί από την επίθεση σε εμπορικό κέντρο

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022 09:27
UPD:09:31
via REUTERS/STATE EMERGENCY SERVICE
A- A A+

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε τη νύχτα σε εμπορικό κέντρο στην ουκρανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Έξι πτώματα είχαν αποτεθεί νωρίτερα σήμερα μπροστά στο εμπορικό κέντρο Retroville, στο βορειοδυτικό τμήμα του Κιέβου, μετέδωσε ο δημοσιογράφος. Το εμπορικό κέντρο υπέστη πλήγμα πολύ μεγάλης ισχύος, που κονιορτοποίησε αυτοκίνητα στον χώρο στάθμευσης και άνοιξε γιγαντιαίο κρατήρα πολλών μέτρων μπροστά στο δεκαώροφο κτίριο που ακόμη κάπνιζε.

Ολόκληρο το νότιο τμήμα του μεγάλου εμπορικού κέντρου καταστράφηκε, όπως και ιδιωτικό γυμναστήριο που βρισκόταν στον χώρο του πάρκινγκ, διαπίστωσε ο ρεπόρτερ.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων ανέφεραν πως «εχθρικά πυρά» προκάλεσαν πυρκαγιά σε αρκετούς ορόφους του εμπορικού κέντρου στη συνοικία Ποντίλσκι.

«Το Κίεβο παραμένει ο πρωταρχικός στρατιωτικός στόχος της Ρωσίας»

Το Κίεβο παραμένει η προτεραιότητα της Ρωσίας, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου. Στην τελευταία του ενημέρωση ανέφερε ότι αναμένει νέα πίεση από τις ρωσικές δυνάμεις στην ουκρανική πρωτεύουσα τις επόμενες εβδομάδες.

Σημείωσε επίσης ότι οι σφοδρές μάχες συνεχίστηκαν βόρεια της πρωτεύουσας, αλλά η ρωσική προέλαση από αυτή την κατεύθυνση έχει σταματήσει.

«Παρά τη συνεχιζόμενη έλλειψη προόδου, το Κίεβο παραμένει ο πρωταρχικός στρατιωτικός στόχος της Ρωσίας και είναι πιθανό να δώσουν προτεραιότητα στην προσπάθεια περικύκλωσης της πόλης τις επόμενες εβδομάδες», αναφέρεται. 

naftemporiki.gr

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή