Τηλεδιάσκεψη Μπάιντεν με δυτικούς συμμάχους για το Ουκρανικό

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022 07:54
UPD:07:56
Shutterstock
A- A A+

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα πραγματοποιήσει σήμερα τηλεδιάσκεψη με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι και τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, για να συζητηθεί μια συντονισμένη απάντηση στην επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Μπάιντεν θα μεταβεί την Πέμπτη στις Βρυξέλλες για να λάβει μέρος στις συνόδους κορυφής του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των χωρών της G7.

Την Παρασκευή σχεδιάζει να ταξιδέψει στη Βαρσοβία για συνομιλίες με τον Πολωνό Πρόεδρο Αντρέι Ντούντα σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. «Ο Πρόεδρος θα συζητήσει πώς ανταποκρίνονται οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με τους συμμάχους και τους εταίρους μας, στην ανθρωπιστική κρίση και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που πυροδότησε ο αδικαιολόγητος και απρόκλητος πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Η πολωνική κυβέρνηση προκάλεσε πάντως εκνευρισμό στο ΝΑΤΟ την περασμένη εβδομάδα προτείνοντας μια ένοπλη «ειρηνευτική αποστολή» της Συμμαχίας στην Ουκρανία. Ωστόσο, το αίτημα αυτό  απορρίφθηκε από το ΝΑΤΟ.

Η πρόταση της Βαρσοβίας να παραδώσει μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 στην Ουκρανία μέσω της αμερικανικής βάσης στο Ραιμστάιν  στη Γερμανία απορρίφθηκε επίσης από την Ουάσιγκτον.

Η Πολωνία επηρεάζεται άμεσα από τον ρωσικό πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς περισσότεροι από δύο εκατομμύρια πρόσφυγες έχουν φτάσει από τη γειτονική χώρα, από την έναρξη του πολέμου. Δεν είναι σαφές πόσοι από από τους πρόσφυγες έμειναν στην Πολωνία και πόσοι έχουν ήδη ταξιδέψει σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή