Μπάρτσα από τα παλιά με «τεσσάρα» στη Μαδρίτη

Κυριακή, 20 Μαρτίου 2022 23:52
UPD:21/03/2022 00:30
REUTERS/SUSANA VERA

Soccer Football - LaLiga - Real Madrid v FC Barcelona - Santiago Bernabeu, Madrid, Spain - March 20, 2022 FC Barcelona's Pierre-Emerick Aubameyang celebrates scoring their fourth goal with teammates 

A- A A+

Η Μπαρτσελόνα είχε να νικήσει τρία χρόνια ή διαφορετικά σε έξι συνεχείς αγώνες τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτό σταμάτησε τη νύχτα της Κυριακής 20 Μαρτίου 2022, με τρόπο εκκωφαντικό.

Η νέα «Μπάρτσα» του Τσάβι Ερνάντεθ, το μέλλον του οποίου στην προπονητική προοιωνίζεται ανάλογο της ποδοσφαιρικής κλάσης του, έδωσε μια «παράσταση» από τα... παλιά στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», συντρίβοντας τη «βασίλισσα» με 4-0 στην έδρα της και δηλώνοντας σε όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη πως επέστρεψε δριμύτατη.

Οι Καταλανοί έπαιξαν ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο, εξέπληξαν την αντίπαλό τους που δεν περίμενε τέτοια εμφάνιση και έχασαν ευκαιρίες για σκορ-ρεκόρ στα ντέρμπι με την αιώνια αντίπαλό τους, που είχε για κορυφαίο παίκτη της τον τερματοφύλακά της, με τον Τιμπό Κουρτουά να περιορίζει στο ελάχιστο δυνατό σκορ την πιο βαριά φετινή ήττα της ομάδας τους.

Απόντος του τραυματία Καρίμ Μπενζεμά η άμυνα των «Μπλαουγκράνα» δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, την ώρα που στην απέναντι πλευρά η τριπλέτα Ομπαμεγιάνγκ, Ντεμπελέ, Τόρες ξερνούσε φωτιά, με τον Γάλλο να εκθέτει διαρκώς τον Νάτσο από δεξιά.

Η Ρεάλ μετρούσε πέντε συνεχείς νίκες και ήταν αήττητη φέτος στο «Μπερναμπέου» για 14 αγώνες, αλλά πήρε σκληρό μάθημα από έναν αντίπαλο που έπαιζε μια ταχύτητα παραπάνω, συμπλήρωσε 12 συνεχείς αγώνες χωρίς ήττα και, πλέον, είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάληψη της δεύτερης θέσης και του Europa League.

Η ανωτερότητα της Μπαρτσελόνα, που είχε εξαρχής κατοχή της μπάλας αναγκάζοντας τη Ρεάλ σε παθητικό ρόλο, καρποφόρησε για πρώτη φορά στο 29΄, όταν ο Ντεμπελέ πέταξε την μπάλα μπροστά κι «εξαφανίστηκε» από τον Νάτσο, έβγαλε τη σέντρα στο πρώτο δοκάρι και ο Γκαμπονέζος διεθνής πρόλαβε τους πάντες για το 0-1 με κεφαλιά.

Το 0-2 σημειώθηκε στο 38΄ πάλι με κεφαλιά, του Αραούχο αυτή τη φορά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ενώ στο 47΄ ο Φεράν Τόρες έγραψε το 0-3 με μαγική ασίστ-τακουνάκι του Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος τέσσερα λεπτά αργότερα «τσίμπησε» την μπάλα στην έξοδο του Κουρτουά σημειώνοντας το τελικό 0-4 με το ένατο γκολ σε 11 αγώνες με την Μπαρτσελόνα.

Ταυτόχρονα, απέδειξε στον προηγούμενο τεχνικό του στην Άρσεναλ, τον Μίκελ Αρτέτα, πως ο παίκτης κλάσης παραμένει τέτοιος αρκεί να τον διαχειρίζεται και να τον αξιοποιεί με τον δέοντα τρόπο ο προπονητής του.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις