Ν. Ανδρουλάκης: Θα στείλουμε το θέατρο παραλόγου ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας

Κυριακή, 20 Μαρτίου 2022 19:09
UPD:19:16
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
A- A A+

Mε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στη πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος από την εκλογή του στην ηγεσία.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε ότι το Συνέδριο του κόμματος προγραμματίζεται για τις 20-22 Μαΐου. Μέχρι τότε θα γίνουν θεματικά περιφερειακά συνέδρια σ΄όλη την Ελλάδα αρχής γενομένης από τη Θεσσαλονίκη με θέμα το ΕΣΥ.

 «Δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω σ΄ αυτή την εντολή. Στόχος μας δεν είναι να συντηρήσουμε τις ευνοϊκές δημοσκοπήσεις αλλά να ανατρέψουμε το δικομματισμό ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης. «Φιλοδοξώ να γίνουμε η δημιουργικότερη πολιτική δύναμη της Ελλάδας. Στόχος μας η δημοκρατική παράταξη να ξαναμπεί στη καρδιά του ελληνικού λαού. Ήρθε η ώρα αυτή παράταξη να στείλει το θέατρο παραλόγου της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Το λεφτόδενδρο της κυβέρνησης είναι αλα κάρτ. Με τη τακτική του κ. Μητσοτάκη οι προμηθευτές ενέργειας κερδοσκοπούν και ζητάμε: Θέσπιση ρήτρας προσαρμογής, φορολόγηση στα υπερκέρδη τους, μείωση του ΦΠΑ κι αύξηση του κατώτατου μισθού στα 750 ευρώ», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση.

Για την Ουκρανία

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την καταπάτηση του Διεθνούς Δικαίου που συντελείται στην Ουκρανία. Αυτό που βιώνει η Ουκρανία είναι ότι έπραξε ο Αττίλας στη Κύπρο», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης για την εισβολή της Ρωσίας επικρίνοντας «όσους κρύφτηκαν», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ ανέφερε ότι ο Β. Πούτιν είναι αυταρχικός ηγέτης με αφήγημα αυτοκρατορικού μεγαλείου. Πρότεινε τη συγκρότηση Ευρωπαϊκού Μηχανισμού μετεγκατάστασης των Ουκρανών προσφύγων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, επεσήμανε ότι η ασφάλεια της Ευρώπης χρειάζεται ευρωπαϊκή στρατιωτική δύναμη που θα παρεμβαίνει όπου χρειάζεται και κοινή πολιτική εξοπλισμών για τις τρίτες χώρες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή