ΗΠΑ: Ένας νεκρός και 24 τραυματίες από πυροβολισμούς σε έκθεση αυτοκινήτου

Κυριακή, 20 Μαρτίου 2022 17:21
UPD:17:24
REUTERS/GABRIELLE CROCKETT
A- A A+

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τουλάχιστον 24 άλλοι τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς σε έκθεση αυτοκινήτων στο Αρκάνσας, ανακοίνωσε την Κυριακή η αστυνομία στη νότια πολιτεία των ΗΠΑ.

Το περιστατικό έλαβε χώρα σε ένα πάρκινγκ εκθέσεων αυτοκινήτων στη μικρή πόλη Dumas, η οποία έχει περίπου 4.000 κατοίκους. Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της πόλης, τον οποίο επικαλείται το τοπικό κανάλι KARK, μεταξύ των τραυματιών είναι και παιδιά.

Η εκδήλωση είχε σκοπό να «προωθήσει τη μη βία», είπε στο KARK ένας από τους διοργανωτές, ο Γουάλας Μακ Γκι, από μια ένωση νέων. «Η προτεραιότητα για όλους μας ήταν να απομακρύνουμε τα παιδιά (από σφαίρες), να απομακρύνουμε τους ανθρώπους», είπε, περιγράφοντας τις πρώτες στιγμές του πυροβολισμού.

«Είμαστε συντετριμμένοι και σοκαρισμένοι», αντέδρασε επίσης η διοργανώτρια ένωση, The Hood-Nic Foundation, στη σελίδα της στο Facebook.

Οι πυροβολισμοί είναι μια επαναλαμβανόμενη μάστιγα στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου το δικαίωμα κατοχής όπλων κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα. Οι προσπάθειες ρύθμισης της πώλησής τους συχνά μπλοκάρονται στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, όπου το ισχυρό λόμπι όπλων της NRA ασκεί ισχυρή επιρροή.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από AFP, Le Figaro

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή