Volkswagen: Ανακαλούνται 226.000 Atlas SUV στις ΗΠΑ λόγω προβλημάτων στην καλωδίωση

Σάββατο, 19 Μαρτίου 2022 21:30
UPD:21:36
REUTERS/DARREN ORNITZ
A- A A+

Η Volkswagen ανακάλεσε 246.000 Atlas και Atlas Cross Sport SUV στις ΗΠΑ και τον Καναδά λόγω προβλήματος καλωδίωσης που θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα με τους αερόσακους, τα παράθυρα και τα φρένα των αυτοκινήτων.

Η ζημιά στην καλωδίωση των αυτοκινήτων θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη των αερόσακων «αργότερα από ό,τι είχε σχεδιαστεί», γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραυματισμό ατόμων στο όχημα, σύμφωνα με έκθεση της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας.

Το πρόβλημα καλωδίωσης θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει άλλα προβλήματα στα αυτοκίνητα, όπως τα παράθυρα του οχήματος που κατεβαίνουν μόνα τους και το ηλεκτρονικό χειρόφρενο που εμπλέκεται ακούσια σε χαμηλές ταχύτητες.

Προς το παρόν, η εταιρεία δεν έχει λύση για το ζήτημα, σύμφωνα με την έκθεση, ωστόσο η Volkswagen θα προσφέρει ένα πρόγραμμα αποζημίωσης για οχήματα που ανακαλούνται.

Η ανάκληση περιλαμβάνει το Volkswagen Atlas 2019 έως 2023, καθώς και το Volkswagen Atlas Cross Sport 2020 έως 2023.

Η Volkswagen θα ενημερώσει τους ιδιοκτήτες και τους αντιπροσώπους μέσω ταχυδρομείου στις 10 Μαΐου 2022, εάν τα οχήματά τους περιλαμβάνονται στην ανάκληση. Η εταιρεία θα επικοινωνήσει ξανά όταν αναπτυχθεί μια επιδιόρθωση, ώστε οι ιδιοκτήτες να μπορούν να φέρουν τα SUV τους για επισκευή.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή