Φοίνικας για πρωτάθλημα, 3-0 τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη

Σάββατο, 19 Μαρτίου 2022 20:32
UPD:20:34
INTIME SPORTS/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Ο Φοίνικας Σύρου σημείωσε σπουδαία νίκη με 3-0 σετ στην έδρα του ΠΑΟΚ και μπήκε για τα καλά στην υπόθεση της διεκδίκησης του τίτλου.

Η ομάδα της Σύρου έφτασε στους 17 βαθμούς, όσους έχει και ο Ολυμπιακός και βρίσκεται στο -2 από τον Παναθηναϊκό, τον οποίο υποδέχεται στην επόμενη αγωνιστική.

Ο Φοίνικας, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 1ο σετ κατάφερε να κάνει την ανατροπή και στη συνέχεια να επικρατήσει του ΠΑΟΚ ο οποίος γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη ήττα και μάλιστα με 3-0 σετ και έμεινε καθηλωμένος στους 15 βαθμούς, περιορίζοντας περισσότερο τις ελπίδες του για τίτλο στο πρωτάθλημα.

Υπενθυμίζεται πως στο εφετινό πρωτάθλημα δεν υπάρχουν πλέι οφ και ο πρωταθλητής θα προκύψει με το τέλος των αγώνων της 10ης αγωνιστικής. Η 4η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα με το ντέρμπι Παναθηναϊκού -Ολυμπιακού.

Το μυστικό της επιτυχίας για τον Φοίνικα ήταν η αλάνθαστη υποδοχή και η αποτελεσματικότητα στην επίθεση στο δεύτερο μισό όλων των σετ.

Από τους κορυφαίους του Φοίνικα ο Κόστα, ο Φράγκος και ο Καρασαβίδης απέναντι στην παλιά του ομάδα, ενώ από τον ΠΑΟΚ που υστέρησε επιθετικά αγωνίστηκε ελάχιστα ο Ούντρις.

Οι πόντοι του Π.Α.Ο.Κ. προήλθαν: 3 άσσοι, 6 μπλοκ, 31 επιθέσεις, 26 λάθη αντιπάλων. Οι πόντοι του Φοίνικα προήλθαν: 1 άσσος, 8 μπλοκ, 42 επιθέσεις, 24 λάθη αντιπάλων.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις