Η CVC «εισβάλει» και στη Γαλλία

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 18:12
UPD:18:17
REUTERS/JUAN MEDINA
A- A A+

Μετά την Ισπανία, η CVC είναι έτοιμη για την άφιξή της και στο γαλλικό ποδόσφαιρο.

Το βρετανικό fund θα προχωρήσει σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την LFP, τη γαλλική επαγγελματική Λίγκα, για να μπει στη μετοχή μιας νέας εταιρείας media που θα δημιουργηθεί, στο στυλ αυτού που ήθελε να κάνει η CVC στην Ιταλία και που πέτυχε με την ισπανική Λίγκα.

«Μετά από διαγωνιστική διαδικασία και μετά από ενδελεχή εξέταση των προσφορών που ελήφθησαν, το Διοικητικό Συμβούλιο της LFP αποφάσισε σήμερα ομόφωνα να ξεκινήσει αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την επενδυτική εταιρεία CVC ως μέρος του έργου για τη δημιουργία εμπορικής εταιρείας», ανακοίνωσε η Λίγκα.

«Αυτή η συναλλαγή θα επέτρεπε στην LFP να πουλήσει το 13% της νέας εμπορικής εταιρείας με αντάλλαγμα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ, αποτιμώντας έτσι την εμπορική εταιρεία σε 11,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Θα γίνει ανακοίνωση για την υπογραφή της τελικής τεκμηρίωσης, τις επόμενες εβδομάδες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το γαλλικό ποδόσφαιρο, το οποίο έχει πληγεί σοβαρά από την πτώση της Mediapro στα τέλη του 2020 και από την κρίση υγείας που συνδέεται με την Covid-19, εστιάζει έτσι στη CVC για να καταστήσει κερδοφόρα την πώληση των τηλεοπτικών του δικαιωμάτων, ειδικά στο εξωτερικό, έναν τομέα στον οποίο το γαλλικό πρωτάθλημα είναι πολύ πίσω από τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές του.

Η συμφωνία θα έχει επίσης το πλεονέκτημα ότι παρέχει στο γαλλικό ποδόσφαιρο φρέσκα χρήματα, τα οποία καλωσορίζουν οι σύλλογοι μετά από πολλαπλούς δανεισμούς σε επίπεδο ομάδων ή πρωταθλημάτων τα τελευταία δύο χρόνια, με άλλα 600 εκατομμύρια ευρώ σε καθαρές απώλειες αυτή τη σεζόν.

Εκπρόσωποι του ταμείου θα παρουσιαστούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας στη Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FFF) και σε μια επιτροπή προέδρων συλλόγων, ενώ οι διαπραγματεύσεις για τη διακυβέρνηση και τον τρόπο διανομής των εισερχόμενων χρημάτων συνεχίζονται.

Σύμφωνα με το πρακτορείο AFP, θα πρέπει να γίνει διάκριση ανάμεσα σε μια εταιρεία όπως η Παρί Σεν Ζερμέν, που θεωρείται η «ατμομηχανή» του πρωταθλήματος, σε κάποιες άλλες κορυφαίες ομάδες και στις υπόλοιπες ομάδες.

Από την πλευρά της η CVC θα αποζημιωθεί με μελλοντικά έσοδα, αλλά δεν θα λάβει μέρισμα τις επόμενες δύο σεζόν, την τελευταία του τρέχοντος κύκλου εθνικών τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις