ΠΑΣΟΚ: Η ΝΔ να παραστεί στη νέα συζήτηση για σύσταση Προανακριτικής

«Πολιτικές ευθύνες και στον πρωθυπουργό»
Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2008 20:38
UPD:20:40
A- A A+

Να είναι παρούσα στην Ολομέλεια της Βουλής όταν συζητηθεί η νέα πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου κάλεσαν τη ΝΔ οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης-μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής, σε συνέντευξη που παραχώρησαν σήμερα.

«Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για συγκεκριμένους υπουργούς. Το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αποδέχονται και ενισχύουν τη θέση για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης. Καλούμε τη Νέα Δημοκρατία, να μην αποχωρήσει από την Ολομέλεια κατά τη συζήτηση της νέας πρότασης που θα καταθέσουμε για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής όπως έκανε την προηγούμενη φορά, αλλά να παραμείνει με αίσθημα ευθύνης» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νιώτης.

Εν τω μεταξύ, στα συμπεράσματά τους από τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής πρόσθεσαν ακόμη ότι: «Οι πολιτικές ευθύνες, ανάγονται τελικά και στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού, αρμοδίου να ελέγχει και να κατευθύνει τις ενέργειες των υπουργών της κυβέρνησής του, εννέα εκ των οποίων εμπλέκονται και βαρύνονται με πολιτικές ευθύνες για το σκάνδαλο της Μονής». Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσαν τη σχετική παράγραφο μετά από ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια της συνέντευξής τους, εξηγώντας ότι δεν υπήρχε στο πόρισμα του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, ένεκα βλάβης του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Ντ. Ρόβλιας: Πολιτικές ευθύνες και στον Πρωθυπουργό

Ντ. Ρόβλιας: Πολιτικές ευθύνες και στον Πρωθυπουργό

Σε ερώτηση «εάν το ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένο να βρεθούν υπουργοί στο εδώλιο, ή θα ακολουθήσει και πάλι την οδό που επέλεξε το 1993» ο κ. Ρόβλιας απάντησε ότι το κόμμα του θέλει να εφαρμοστεί η διαδικασία που θα οδηγήσει να λάμψει πλήρως η αλήθεια και να αποδοθούν πλήρως οι όποιες ευθύνες. «Δεν είμαστε εμείς που θα αποφασίσουμε για ποινικό δικαστήριο. Δεν αρκούν οι ισχυρές ενδείξεις για κάτι τέτοιο - χρειάζονται αποδείξεις» ανέφερε. «Δεν κατασκευάζουμε ενόχους ποινικού δικαίου, αλλά δεν έχουμε δικαίωμα να περιφρονήσουμε όλα αυτά τα στοιχεία της δικογραφίας, που καθιστούν αναγκαία την Προανακριτική» συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή