Λέσβος: Στα ίχνη άλλων πέντε εμπλεκομένων στα επεισόδια στη Βάστρια η ΕΛ.ΑΣ.

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 11:15
UPD:11:20
www.lesvosnews.net/

Εικόνα από τα πρόσφατα επεισόδια στη Βάστρια

A- A A+

Άλλα πέντε άτομα, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία στη Λέσβο για εμπλοκή τους στα επεισοδιακά περιστατικά της 7ης Φεβρουαρίου στην περιοχή Βάστρια της Λέσβου, ενάντια στη δημιουργία νέας δομής μεταναστών.

Προηγήθηκε έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, με τη συνδρομή του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου.

Για την υπόθεση διενεργείται προκαταρκτική εξέταση κατόπιν σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκαν χθες έρευνες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στα σπίτια των εν λόγω ατόμων στη Λέσβο, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ρουχισμός που φόραγαν τη συγκεκριμένη ημέρα, κατά την παρουσία τους στην περιοχή.

Συνολικά για την υπόθεση έως σήμερα έχουν ταυτοποιηθεί ως δράστες 15 άτομα, τέσσερα εκ των οποίων συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Η ποινική δικογραφία που σχηματίσtηκε περιλαμβάνει τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων, της στάσης, της διατάραξης της κοινής ειρήνης, της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της παράνομης βίας, του εμπρησμού, της έκρηξης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή