Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2008 05:02
UPD:05:29
A- A A+

Πρόσκαιρες ασθενείς βροχές, τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά, νοτιοανατολικούς ανέμους μέχρι 8 Μποφόρ στο Ιόνιο και θερμοκρασία σε άνοδο κυρίως στα νότια προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα κυρίως στη Μακεδονία. Το πρωΐ τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανότητα ομίχλης. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Το πρωΐ τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 με 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς βροχές κυρίως στη Θεσσαλία. Το πρωΐ τοπικές ομίχλες. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλία από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αρχικά αίθριος καιρός. τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα με πιθανότητα για ασθενείς βροχές. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα βόρεια έως 6 Μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν. Πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι. Το πρωΐ τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με πιθανότητα βροχής κατά διαστήματα. Το πρωΐ τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανότητα ομίχλης. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από το απόγευμα στα βορειοδυτικά και κατά τη διάρκεια της νύχτας στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Λίγα χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 7 ή 8 Μποφόρ. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή