Ευρωλίγκα: Ντέρμπι «αιωνίων» για γόητρο και τετράδα

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022 15:10
UPD:15:15
INTIME SPORTS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

Το βράδυ της Πέμπτης (17/3, 21:00) στο ΣΕΦ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα προσφέρουν στο φίλαθλο κοινό δυνατές συγκινήσεις, όπως μόνο ένα ελληνικό ντέρμπι «αιωνίων» μπορεί να κάνει.

Αυτή θα είναι η 21ή φορά στην Ιστορία που η «μητέρα των μαχών» στην Ελλάδα θα λάβει χώρα σε επίπεδο Ευρώπης, με τον Ολυμπιακό εδραιωμένο στην τέταρτη θέση της Ευρωλίγκας και στη διεκδίκηση του πλεονεκτήματος έδρας και τον Παναθηναϊκό εκτός στόχου και στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Στην 30ή αγωνιστική της Euroleague, στην τελική ευθεία πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, οι δύο ελληνικές ομάδες θα πάρουν θέση στο τζάμπολ με διαφορετική ψυχολογία. Αυτό που δεν αλλάζει ποτέ, όμως είναι το κίνητρο και των δύο ομάδων για επικράτηση στη «μητέρα των μαχών» για λόγους γοήτρου και ικανοποίησης των φιλάθλων τους.

Με εξαίρεση την ήττα στο ΣΕΦ, στην Basket League, ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό και στο ΟΑΚΑ στο πρώτο ευρωπαϊκό ντέρμπι της σεζόν 2021-22, αλλά και στον τελικό του Κυπέλλου στο Ηράκλειο της Κρήτης στα τέλη Φεβρουαρίου. 

Η κόπωση θα μπορούσε να είναι ο μόνος «εχθρός» της πειραϊκής ομάδας, καθώς το βράδυ της Τρίτης (15/3) έπαιξε και νίκησε τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας (73-84), σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 19ης αγωνιστικής. 

Ο Παναθηναϊκός είχε περισσότερο χρόνο να προετοιμαστεί, αφού έδωσε τον τελευταίο αγώνα του εντός έδρας με το Περιστέρι την Κυριακή (13/3).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις