Η UEFA προσπαθεί να βρει λύση για την Τσέλσι

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022 10:18
Action Images via Reuters/ANDREW BOYERS
A- A A+

Η UEFA ανακοίνωσε ότι εργάζεται για να μην αποκλείσει την Τσέλσι από το Champions League, αλλά δεσμεύεται να εφαρμόσει τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε περίπτωση που επηρεάσουν και το σύλλογο.

Η Τσέλσι κατονομάστηκε στην απόφαση της Ε.Ε. ως μία από τις τέσσερις «συνδεδεμένες οντότητες» του Αμπράμοβιτς, αλλά σε αντίθεση με την ειδική άδεια που χορηγήθηκε στους «Μπλε» για να συμμετάσχουν στην Premier League, δεν έχουν φτάσει ακόμη κυρώσεις από την Ευρώπη. 

Η συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της Τσέλσι είναι λιγότερο σαφής μετά την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Champions League, με τα νομικά γραφεία της UEFA να βρίσκονται σε επαφή με εκείνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να κατανοήσουν τα περιθώρια της υπόθεσης σχετικά με τις κυρώσεις.

Σε μια ανακοίνωση της UEFA, αναφέρεται:

«Η UEFA είναι πλήρως δεσμευμένη να εφαρμόζει ανά πάσα στιγμή σχετικές κυρώσεις της Ε.Ε. και τις διεθνείς κυρώσεις.

Κατανοούμε ότι η παρούσα υπόθεση αξιολογείται στο πλαίσιο της άδειας του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία επιτρέπει στην Τσέλσι να συνεχίσει την ελάχιστη ποδοσφαιρική δραστηριότητα, παρέχοντας ταυτόχρονα τη διαβεβαίωση ότι δεν θα προκύψει οικονομικό κέρδος για τον κ. Αμπράμοβιτς.

Θα εργαστούμε με την Ε.Ε. και τα ενδιαφερόμενα κράτη-μέλη για να διασφαλίσουμε τη μέγιστη σαφήνεια και να παρακολουθούμε όλα τα σχετικά και ισχύοντα μέτρα σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις.

Η UEFA θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά και να υποστηρίζει τους ποδοσφαιριστές, το επιτελείο και τους οπαδούς της Τσέλσι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, για να τους επιτρέψει να εκπροσωπούν τα χρώματά τους στον αγωνιστικό χώρο».

Η απόφαση της Ε.Ε., από την άλλη, αναφέρει:

«Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς είναι ένας Ρώσος ολιγάρχης που έχει μακροχρόνιους και στενούς δεσμούς με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Είχε προνομιακή πρόσβαση στον Πρόεδρο και διατηρούσε άριστες σχέσεις μαζί του. Αυτή η σύνδεση με τον Ρώσο ηγέτη τον βοήθησε να διατηρήσει τον σημαντικό πλούτο του.

Επωφελήθηκε από τους Ρώσους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων που είναι υπεύθυνοι για την προσάρτηση της Κριμαίας ή την αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας.

Είναι επίσης ένας από τους κύριους Ρώσους επιχειρηματίες που εμπλέκονται στους οικονομικούς τομείς, παρέχοντας μια σημαντική πηγή εσόδων στην κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, υπεύθυνη για την προσάρτηση της Κριμαίας και την αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας».

Ο χθεσινός αγώνας ήταν ο πρώτος της Τσέλσι εκτός Αγγλίας μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις