Αυτοκριτική του Πρωθυπουργού για την υπόθεση Βατοπεδίου

Ανέλαβε την ευθύνη για τα όσα «σκανδαλώδη» συνέβησαν
Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2008 12:32
UPD:12:36
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

A- A A+

«Τα πράγματα είχαν διαστάσεις σοβαρότερες από αυτές που εκτιμήσαμε αρχικά. Οφείλω να πω ότι υποτίμησα κι εγώ το θέμα, δεν είδα έγκαιρα τις διαστάσεις του, το λάθος αυτό δεν το χρεώνω σε κανέναν, δικό μου το λάθος», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά την ομιλία του στην Κ.Ο. της ΝΔ, σχετικά με την υπόθεση Βατοπεδίου.

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα όσα «σκανδαλώδη» -όπως τα χαρακτήρισε- συνέβησαν, αναγνώρισε επίσης πως η κυβέρνηση έπρεπε «να έχει ισχυρότερα ανακλαστικά» και ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι «ο μεγάλος ασθενής».

«Σε όλα αυτά όλες οι κυβερνήσεις αργήσαμε να κινηθούμε, αναλαμβάνουμε το μερίδιο των ευθυνών μας, γνωρίζω ότι από όσα σκανδαλώδη έγιναν στο Βατοπέδι, οι πολίτες έχουν πληγωθεί».

«Η κυβέρνηση έχει αντικειμενική πολιτική ευθύνη, αναλαμβάνω το μερίδιο που μου ανήκει», πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής, ωστόσο τόνισε ότι «κάποιοι παρά την πνευματική τους αποστολή» ενέπλεξαν την πολιτεία στις παράνομες δραστηριότητές τους εις βάρους του δημοσίου.

«Αποδείξαμε με την ανάκληση όλων των συμβολαίων ότι πάνω από όλα βάζουμε το δημόσιο συμφέρον. Δεν θα ανεχθώ ούτε την ελάχιστη βλάβη του Δημοσίου. Βεβαίως δεσμεύομαι να προχωρήσουμε σε όλα τα μέτρα ώστε να αποτραπεί κάθε δυνατότητα επανάληψης τέτοιων φαινομένων».

Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε έντονα επικριτικός απέναντι στη στάση που τήρησε το ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο των ερευνών της Εξεταστικής Επιτροπής για το ζήτημα, κατηγορώντας το ευθέως ότι χρησιμοποίησε ψευδομάρτυρες.

«Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προσποιείται πως δεν ξέρει ούτε πώς ούτε πότε ξεκίνησε η ιστορία, επιστρατεύτηκαν και ψευδομάρτυρες που με είχαν ως στόχο προσωπικά, που κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος», είπε χαρακτηριστικά.

«Ούτε το παρόν ούτε το παρελθόν του κόμματός τους, τους επιτρέπει να έχουν ρόλο καταγγέλλοντος , δεν θα επιτρέψουμε τη διαστρέβλωση της αλήθειας, δεν θα συμπράξουμε σε μικροπολιτικές μεθοδεύσεις που αποβλέπουν στην ποινικοποίηση του πολιτικού βίου του τόπου», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή