ΠΑΣΟΚ: Ο παραπλανηθείς πρωθυπουργός

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2008 13:20
UPD:16:11
PASOK WEB RADIO

ΠΑΣΟΚ: Δηλώσεις Γ. Παπακωνσταντίνου στους πολιτικούς συντάκτες

A- A A+

Μετά από τέσσερις μήνες αποκαλύψεων ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι έχει πολιτικές ευθύνες για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, παρατήρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας τη σημερινή αυτοκριτική του πρωθυπουργού για το θέμα, κατά την ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ.

Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερις μήνες αποκαλύψεων που κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ για σκανδαλολογία, για να μιλήσει για τα σκανδαλώδη που έγιναν, τόνισε ο εκπρόσωπος του Κινήματος.

Εκτός από παραπλανηθέντες υπουργούς, υπάρχει και παραπλανηθείς πρωθυπουργός, ο οποίος υποτίμησε το θέμα και δεν είχε πλήρη εικόνα, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου. Όμως, όπως είπε, στην πολιτική δεν έχουν σημασία τα λόγια, αλλά οι πράξεις και ο πρωθυπουργός δεν είχε το θάρρος να κάνει πράξη την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης, ζητώντας τις παραιτήσεις υπουργών του.

Σχετικά με τις αναφορές του πρωθυπουργού στη διεθνή κρίση, ο κ. Παπακωνσταντίνου παρατήρησε ότι κατά τον κ. Καραμανλή φταίνε όλοι οι άλλοι, εκτός από τον ίδιο και πρόσθεσε λέγοντας ότι την ελληνική οικονομία δεν υπονομεύει η αντιπολίτευση, αλλά οι πολιτικές της κυβέρνησής του.

Αναφορικά με τις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών και την αναφορά του κ. Καραμανλή ότι ο ίδιος καταλαβαίνει τους νέους, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε γιατί οι νέοι είναι στους δρόμους, αν πράγματι ο κ. Καραμανλής τους καταλαβαίνει τόσο καλά.

Επεσήμανε ακόμη ότι και σε αυτή την περίπτωση, ο πρωθυπουργός μίλησε για επιχειρησιακές ευθύνες της αστυνομίας και όχι για πολιτικές ευθύνες.

Όσον για την αναφορά του πρωθυπουργού περί βελτίωσης της εκπαίδευσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναρωτήθηκε πως μπορεί να υπάρξει βελτίωση με τις δαπάνες για την παιδεία να μειώνονται διαρκώς.

Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Παπακωσσταντίνου ανακοίνωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ενώ ερωτηθείς αν θεωρεί γενναία πολιτική πράξη την αναγνώριση από τον πρωθυπουργό ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση Βατοπεδίου, κάτι που δεν έκανε το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι σε ανάλογες περιπτώσεις ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έπαιρνε συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις και μάλιστα οδυνηρές, που αφορούσαν στελέχη του Κινήματος, και το ίδιο έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σε υποθέσεις που αφορούσαν κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

KKE

«Την παραμικρή εμπιστοσύνη να μη δείξουν η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα στην πολιτική της ΝΔ.Η κυβέρνηση, όπως και το ΠΑΣΟΚ έχουν να δώσουν στο λαό μόνο νέα βάσανα, για να βγει το κεφάλαιο από την κρίση που το ίδιο δημιούργησε», σχολιάσε το ΚΚΕ.

ΣΥΝ

«Έπειτα από τέσσερις μήνες σιωπής, ο Πρωθυπουργός μίλησε επιτέλους για σκάνδαλο στο Βατοπέδι», σχολίασε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Απέφυγε όμως να μας εξηγήσει πως είναι δυνατόν να παρουσιάζει την κυβέρνησή του ως θύμα της υπόθεσης, την στιγμή που το σκάνδαλο αφορά κορυφαίους υπουργούς, στενούς του συνεργάτες και εν τέλει τον ίδιο προσωπικά».

Αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ. Καραμανλής για την οικονομία και το δημόσιο χρέος, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «είναι πρόκληση να ισχυρίζεται ο κος Καραμανλής ότι για το κοινωνικό και οικονομικό αδιέξοδο της χώρας είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι. Ευθύνη έχουν όσοι κυβέρνησαν τη χώρα, έχοντας ως μοναδική έγνοια το πως θα διασφαλίσουν τα κέρδη των ισχυρών και των τραπεζιτών».

ΛΑΟΣ

«O Πρωθυπουργός δήλωσε ανυποψίαστος για όλη την περίοδο που εξελισσόταν το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Ελπίζω να είναι πρόσκαιρη αυτή η “ανυποψία”. Εν τέλει, Αρχή άνδρα δείκνυσι και όχι ο λόγος», σημείωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφερόμενος στα όσα υποστήριξε ο πρωθυπουργός για το Βατοπέδι κατά τη σημερινή του ομιλία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή