Γ. Παπανδρέου: «Οι ταραχές είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου»

Συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Frankfurter Allgemaine Zeitung
Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2008 15:14
A- A A+

Την άποψη πως «οι ταραχές είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου» επαναλαμβάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική οικονομική εφημερίδα της Φρανκφούρτης «¶λγκεμάινε» (Frankfurter Allgemaine Zeitung, ή FAZ).

Ο κ. Παπανδρέου προσθέτει πως οι εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου την περασμένη εβδομάδα δεν αποτυπώνουν το πραγματικό πρόσωπο της Ελλάδας και διατυπώνει νέες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης.

Πιο αναλυτικά, μεταξύ άλλων, σημειώνει πως «η δολοφονία του 15χρονου μαθητή ήταν μόνο η αφορμή για τις ταραχές που ξέσπασαν και ότι τα πραγματικά αίτια είναι άλλα». Μίλησε για «απουσία προοπτικής» και «συναίσθημα της αδικίας» και της «κοινωνικής ανισότητας», που βιώνουν - όπως υποστήριξε- πολλοί νέοι στην Ελλάδα.

Στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι πολλοί Έλληνες δεν αναμένουν τίποτε από ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές, καθώς στην περίπτωση αυτή «τη διαφθορά της Νέας Δημοκρατίας θα διαδεχθεί η διαφθορά του ΠΑΣΟΚ», ο κ. Παπανδρέου αντέδρασε, τονίζοντας: «Είναι άλλο να σημειώνονται σκάνδαλα στη διάρκεια της θητείας μιας συγκεκριμένη κυβέρνησης και είναι άλλο να ταυτίζεται μια κυβέρνηση με τη διαφθορά. Και η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να ελέγξει τα συνεχή σκάνδαλα, επειδή η ίδια συνιστά μέρος τους».

Σε αναφορά του δημοσιογράφου περί παραποίησης των δημοσιονομικών στοιχείων από ελληνικής πλευράς, προκειμένου να ενταχθεί στην Ευρωζώνη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έβαλε κατά του κυβερνώντος κόμματος υποστηρίζοντας πως «προκάλεσε με μικροκομματικά κίνητρα αυτή την εντύπωση, η οποία ήταν επιζήμια». «Δυστυχώς έχει εδραιωθεί η εντύπωση ότι παίξαμε άσχημο παιχνίδι με την ΕΕ, ενώ στην πραγματικότητα η κυβέρνηση Καραμανλή ήταν εκείνη που έπαιξε αυτό το παιχνίδι» συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες του από ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές επισήμανε: «Η σημερινή κρίση μπορεί σε μερικές ημέρες να αμβλυνθεί, αλλά η κυβέρνηση αυτή έχει απολέσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Αυτά που είδαμε δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή