Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αξιολογεί την κατεδάφιση του «Ολντ Τράφορντ»

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2022 14:36
UPD:14:42
Shutterstock
A- A A+

Γκρέμισμα του «Ολντ Τράφορντ»: είναι η πιο πρόσφατη υπόθεση που επεξεργάζεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να κάνει την ιστορική της εγκατάσταση κατάλληλη για τους σύγχρονους καιρούς.

Η πλήρης ανοικοδόμηση του πιο διάσημου γηπέδου συλλόγων της Αγγλίας - το σπίτι των «μωρών του Μπάσμπι και του «τρεμπλ» του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον το 1999 - θα ήταν ένας εξαιρετικός όσο κι αμφιλεγόμενος τρόπος για να λυθεί η σειρά των προβλημάτων που μαστίζουν αυτή τη στιγμή τη Γιουνάιτεντ, εξηγεί η Daily Mail.

Η κατεδάφιση του ιστορικού γηπέδου των «Κόκκινων Διαβόλων» είναι λοιπόν μία από τις τρεις προτάσεις που υπάρχουν στο τραπέζι. Η δεύτερη είναι να σπάσει το νότιο πέταλο, η οποία έχει θέα σε μια σιδηροδρομική γραμμή.

Η τρίτη, είναι να παραμείνει το γήπεδο δομικά άθικτο, αλλά με πλήρη ανακαίνιση στις περιοχές των θεατών και των εταιρικών χώρων και στις τέσσερις πλευρές.

Η ιδέα που γοητεύει αυτή τη στιγμή τους ιδιοκτήτες του συλλόγου, την αμερικανική οικογένεια Γκλέιζερ, είναι η ανακαίνιση του νότιου πετάλου, ένας δίκαιος συμβιβασμός ακόμη και για τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ που δεν θα ήθελαν να κατεδαφιστεί το «Θέατρο των Ονείρων».

Η τρέχουσα κατασκευαστική τεχνολογία θα επέτρεπε την εργασία πάνω από τη σιδηροδρομική γραμμή, ένα πρόβλημα που θεωρείται απαγορευτικό εδώ και πολλά χρόνια, στο δρόμο για την αύξηση της χωρητικότητας του σταδίου από 74.000 σε πάνω από 80.000 θέσεις.

Ωστόσο, η επιλογή κατεδάφισης του γηπέδου των 112 ετών ουσιαστικά αξιολογείται από τον σύλλογο και είναι μέρος των προτάσεων που εξετάζουν αρχιτέκτονες και μηχανικοί, καθώς υποβάλλουν προσφορά για τη σύμβαση για την εκτέλεση των εργασιών.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο για τη Γιουνάιτεντ είναι η λύση στο γήπεδο που θα πρέπει να τη φιλοξενήσει στη διάρκεια της κατασκευής μιας νέας εγκατάστασης ή της ανακαίνισης κάποιων χώρων.

Για παράδειγμα, όσο η Άρσεναλ και η Τότεναμ περίμεναν να ολοκληρώσουν τις εργασίες στα νέα τους γήπεδα, έπαιζαν τους εντός έδρας αγώνες τους στο Γουέμπλεϊ.

Το «Ολντ Τράφορντ» παραμένει ένα από τα πιο διάσημα στάδια του παγκόσμιου αθλητισμού και έχει φιλοξενήσει αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου και Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, καθώς και τελικό Champions League.

Όμως, παρά τις πολλές προσπάθειες εκσυγχρονισμού όλα αυτά τα χρόνια, φαίνεται τώρα να είναι κάτω από τα πρότυπα που απαιτούνται από έναν κορυφαίο αγγλικό σύλλογο.

Η Γιουνάιτεντ υποσχέθηκε να συμβουλευτεί τους φιλάθλους και η διευθύνουσα σύμβουλος του συλλόγου, Κολέτ Ρόουτς, είπε σε φόρουμ φιλάθλων τον Δεκέμβριο ότι έχουν εξεταστεί πολλές επιλογές.

«Αυτές οι συναντήσεις έχουν δημιουργήσει ενδιαφέρουσες πιθανές ιδέες, αν και είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι βρισκόμαστε ακόμη σε πρώιμο στάδιο και είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για χρονοδιαγράμματα», είχε πει η Ρόουτς.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις