Η UEFA δεν έκοψε τα τηλεοπτικά δικαιώματα στην Gazprom

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2022 14:04
UPD:14:11
A- A A+

Η UEFA δεν κόβει το (τηλεοπτικό) σήμα στη Ρωσία... Οι υπόλοιποι αγώνες για τη δεύτερη αγωνιστική του Champions League θα μεταδοθούν ζωντανά στη χώρα από ένα κρατικό τηλεοπτικό κανάλι, που δημιουργήθηκε μετά από προεδρικό διάταγμα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ιδιαίτερη κατάσταση, αν αναλογιστούμε, για παράδειγμα, ότι η Premier League έχει ήδη αναστείλει το συμβόλαιό της για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος στη χώρα που εισέβαλε στην Ουκρανία.

Η UEFA, αντίθετα, δεν έχει κάνει ακόμη αλλαγές στις τηλεοπτικές ρυθμίσεις της, κάτι που σημαίνει ότι οι διάφοροι επαναληπτικοί αγώνες της φάσης των «16» θα μεταδίδονται ζωντανά. Μεταξύ αυτών, κι εκείνος της Τσέλσι, παρά το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης των «Μπλε», Ρομάν Αμπράμοβιτς, δέχθηκε κυρώσεις την περασμένη εβδομάδα από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η συνεχιζόμενη τηλεοπτική παρουσία της ομάδας του Τούχελ στη Ρωσία -γράφει η Daily Mail- αποτελεί μια πιθανή αμηχανία για τους πρωταθλητές Ευρώπης, που προσπαθούν να αποστασιοποιηθούν από τον Αμπράμοβιτς.

Η Τσέλσι, μάλιστα, αντιμετωπίζει μια δύσκολη κατάσταση, επηρεασμένη επίσης από κυρώσεις και με άδεια (πολύ περιοριστική) που έχει χορηγήσει η κυβέρνηση για να λειτουργήσει τουλάχιστον μέχρι τις 31 Μαΐου.

Παρά τον εξοβελισμό των ρωσικών συλλόγων από τις διοργανώσεις της και την ακύρωση της συμφωνίας χορηγίας σχεδόν 40 εκατομμυρίων ευρώ ανά σεζόν με την κρατική εταιρεία ενέργειας Gazprom, το διοικητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου συνεχίζει να τηρεί τα τηλεοπτικά συμβόλαιά του.

Όλοι οι αγώνες του Champions League, του Europa League και του Europa Conference League στη χώρα μεταδίδονται από το Match TV, έναν ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό που ανήκει στην Gazprom Media, τη μεγαλύτερη εταιρεία μέσων ενημέρωσης στη Ρωσία κι ελέγχεται από τον γίγαντα της ενέργειας Gazprom, με τον οποίο η UEFA διέκοψε τη χορηγία των διοργανώσεών της.

Το κανάλι Match TV, που ξεκίνησε επίσημα μόλις πριν από λίγα χρόνια, υπερίσχυσε της Rambler Media κερδίζοντας ένα τριετές συμβόλαιο για τη μετάδοση του Champions League μεταξύ 2021-2024, λίγα χρόνια μετά τη δημιουργία του σταθμού με εντολή του Πούτιν.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις