Σκληρή ανακοίνωση ΕΟΚ για τις βραβεύσεις

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2008 16:38
UPD:16:55
A- A A+

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), την επομένη της εκδήλωσης βράβευσης των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) για το 2008.

Με αφορμή την απουσία μίας εκ των Εθνικών ομάδων μπάσκετ από τις κορυφαίες ομάδες για το 2008 (η Εθνική Εφήβων αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2008), η ΕΟΚ θεωρεί πως υπήρξε υποβάθμιση της αξίας του αθλήματος, εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή της με την ανάδειξη ως κορυφαίας ομάδας για το 2008 το πλήρωμα του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών της κωπηλασίας (Πολύμερος-Μούγιος), ενός ατομικού αθλήματος, όπως υποστηρίζει.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Όσο και αν προσπαθούν ορισμένοι κύκλοι να υποβαθμίσουν την αξία του αθλήματος, που έχει καταξιωθεί στην συνείδηση όλων ως το αγαπημένο άθλημα των Ελλήνων, με τα καθοδηγούμενα αποτελέσματα από γνωστούς-άγνωστους σε διάφορες εκδηλώσεις όπως αυτή της τηλεοπτικά μεταδιδόμενης κυρίως κρατικοδίαιτης εκδήλωσης του ΠΣΑΤ, τους διαβεβαιώνουμε ότι αυτή η προσπάθεια θα πέσει στο κενό.

Η αγάπη του κόσμου για το μπάσκετ είναι βαθιά ριζωμένη στην καρδιά του, επειδή γνωρίζει καλά ότι οι επιτυχίες του σε κάθε επίπεδο θα συνεχίσουν να τον κάνουν υπερήφανο.

Ο τελικός κριτής όλων μας είναι ο Έλληνας φίλαθλος και όχι μεμονωμένες εκδηλώσεις σκόπιμων αποτελεσμάτων που μπορούν μάλιστα να διαμορφώσουν ένα ατομικό άθλημα σε ομαδικό, πράξη η οποία είναι τελείως αυθαίρετη και η μεταβάπτισή της, τη φέρει αντίθετη με τα διεθνώς ισχύοντα.

Γι’ αυτό το μπάσκετ δεν μπορεί πλέον να αποτελεί αντικείμενο κρίσης των ατόμων που διαμορφώνουν τα αποτελέσματα όπως αυτή της ετήσιας εκδήλωσης του ΠΣΑΤ.»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις