Αντιπαράθεση στη Βουλή για το Βατοπέδιο

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2008 22:21
UPD:23:46
A- A A+

Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται η συζήτηση στη Βουλή επί του πορίσματος για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, με τον υπουργό Εσωτερικών και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να διασταυρώνουν τα ξίφη τους, με επίκεντρο την πολύκροτη υπόθεση.

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατηγόρησε τον κ. Γιώργο Παπανδρέου για ανευθυνότητα αλλά και πως χρησιμοποίησε κάθε μέσο παραπληροφόρησης «και αυτός και τα φερέφωνά του» και οδηγεί έως την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Πρ. Παυλόπουλος: Στόχος του ΠΑΣΟΚ η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής

Πρ. Παυλόπουλος: Στόχος του ΠΑΣΟΚ η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής

«Μόνο σας στόχος ήταν η ποινικοποίησης πολιτικής ζωής, η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, μη έχοντας πολιτική να διασύρουμε τους πάντες και μετά να πάμε σε εκλογές γιατί βεβαίως δεν έχουμε τίποτα να πούμε για τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το ΠΑΣΟΚ απέδειξε ότι ταξιδεύει με σημαίες ευκαιρίες αναζητώντας λιμάνι κυβέρνησης» συμπλήρωσε.

Παράλληλα απέρριψε την επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Παπανδρέου κατά της κυβέρνησης για την οικονομία, βάλλοντας με δριμύτητα για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Στην ομιλία του νωρίτερα, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλόγισε στον πρωθυπουργό «φυγομαχία» απέναντι στην ουσιαστική ανάληψη των πολιτικών του ευθυνών για το Βατοπέδιο. Παράλληλα κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να ζητήσει ακόμα και τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τους υφυπουργούς του ΠΑΣΟΚ (κυρίους Δρυ και Φωτιάδη), προκειμένου να μην απόσχει από τη συζήτηση της πρότασης για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών των υπουργών της κυβέρνησης.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Γ. Παπανδρέου: Βιώνουμε μια πολλαπλή κρίση

Γ. Παπανδρέου: Βιώνουμε μια πολλαπλή κρίση

«Όταν υπουργοί συντονίζουν τη δράση τους για να παράγουν ένα σκάνδαλο, τότε οι πολιτικές ευθύνες ανάγονται σε επίπεδο Πρωθυπουργού και όσων λειτούργησαν αντ’ αυτού» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις αιτιάσεις της ΝΔ για το ρόλο των υφυπουργών του ΠΑΣΟΚ, (για τους οποίους αναφέρθηκαν ιδιαίτερα επικριτικά και οι εκπρόσωποι της ελάσσονος αντιπολίτευσης), υποστηρίζοντας πως, ο μεν πρώτος έχει δικαιωθεί από τη δικαστική απόφαση, ο δε δεύτερος, «διόρθωσε το αρχικό του λάθος».

Από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα επέρριψε ευθύνες τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενη στις σημερινές δηλώσεις του κ. Κώστα Καραμανλή για την υπόθεση: «Δεν δεχόμαστε αυτό που είπε ο κ. Καραμανλής ότι υποτίμησε το ζήτημα. Μπορεί να είναι ειλικρινής - και κανείς Πρωθυπουργός δεν μπορεί να γνωρίζει τα πάντα λεπτομερειακά. Η υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου όμως, είναι ζήτημα του γενικού πολιτικού προσανατολισμού σε σχέση με την εκκλησιαστική γη. Και γι’ αυτό, ούτε ο κ. Καραμανλής ούτε ο κ. Παπανδρέου ήσαν ανύποπτοι».

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Aλ. Παπαρήγα για Βατοπέδιο: Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες

Aλ. Παπαρήγα: Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες

Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε να καταργηθούν όλοι οι νόμοι που επιτρέπουν στην Εκκλησία και στα μοναστήρια να κατέχουν γη, που δεν τους έχει δοθεί οικειοθελώς από ιδιώτες.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος τάχθηκε υπέρ της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής. Όπως ανέφερε, η επιτροπή θα έπρεπε να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες υπουργών τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας για τους τελευταίους πως «δυστυχώς έχουν παραγραφεί».

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Αλ. Αλαβάνος: Προανακριτική επιτροπή για το Βατοπέδιο

Αλ. Αλαβάνος: Προανακριτική επιτροπή για το Βατοπέδιο

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού τόνισε ότι το έκανε αργά και και συμπλήρωσε πως η ευθύνη της ΝΔ είναι μεγάλη γιατί ανέχθηκε, συμμετείχε και οργάνωσε, όπως υποστήριξε, «ένα μεγάλο σκάνδαλο που ξεπλένετε μόνο με ένα τρόπο: να φύγει η ΝΔ».

Ο κ. Αλαβάνος εξαπέλυσε επίθεση και κατά του του ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας ότι η κριτική του δεν είναι αξιόπιστη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή