Β. Κορέα: Νέες φωτογραφίες του Κιμ Γιονγκ Ιλ

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008 08:09
A- A A+

Η Βόρεια Κορέα έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες του ηγέτη της Κιμ Γιονγκ Ιλ, προκειμένου να σταματήσει τις έντονες φήμες εκτός της χώρας για επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του.

Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Βόρειας Κορέας (KCNA) δημοσίευσε χθες, Tρίτη σειρά φωτογραφιών που δεν φέρουν ημερομηνία και δείχνουν τον Κιμ ΓιονγκΙλ να επισκέπτεται μια βιβλιοθήκη στην πόλη Κανγκίε της βόρειας επαρχίας Γιαγκάνγκ.

Μια από αυτές δείχνει τον 66χρονο ηγέτη, με γούνινο καπέλο και παλτό, να κοιτάζει τον κόσμο που χρησιμοποιεί υπολογιστές μέσα στη βιβλιοθήκη.

Σύμφωνα με πολλές πληροφορίες που κυκλοφόρησαν τον τελευταίο καιρό, ο Κιμ ΓιονγκΙλ υπέστη οξύ εγκεφαλικό επεισόδιο στα μέσα Αυγούστου. Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι δήλωσαν ότι από τότε η υγεία του αποκαθίσταται.

Στα μέσα Νοεμβρίου το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο TBS (Tokyo Broadcasting System) μετέδωσε στην ιστοσελίδα του ότι ο βορειοκορεάτης ηγέτης υπέστη δεύτερο εγκεφαλικό επεισόδιο τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο KCNA, o Κιμ ΓιονγκΙλ επισκέφτηκε ακόμη ένα εργοστάσιο φαρμάκων και ένα ινστιτούτο ηλεκτρονικού εμπορίου επίσης στην πόλη Κανγκίε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή