Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ κατηγορεί τη Γερμανία ότι ενίσχυε τη Ρωσία στην άμυνα 

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022 07:18
UPD:08:12
REUTERS/MURAD SEZER
A- A A+

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα διατύπωσε σοβαρές κατηγορίες κατά της Γερμανίας για τη μακροχρόνια πολιτική της έναντι της Ρωσίας. «Λυπάμαι που το λέω,αλλά ουσιαστικά η Γερμανία βοήθησε στην οικοδόμηση της σημερινής δύναμης της Ρωσίας», είπε ο Κουλέμπα στην εκπομπή «Anne Will» του ARD. Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα  ότι «η Γερμανία θα κάνει πολλά για να σταματήσει τη ρωσική πολεμική μηχανή».

Η Γερμανία και η Ουκρανία είναι χώρες εταίροι, είπε ο Κουλέμπα και τόνισε πώς ελπίζει τρία πράγματα από το Βερολίνο:Πρώτον, η χώρα του χρειάζεται όλα τα όπλα που απαιτούνται  για να αμυνθεί. «Δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο ότι η Γερμανία είχε μεγάλης κλίμακας αμυντική συνεργασία με τη Ρωσία τα τελευταία χρόνια» και πρόσθεσε: «Λοιπόν, ίσως τώρα είναι η ώρα να πάρουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας»

Δεύτερον, ο Κουλέμπα ζήτησε σκληρότερα μέτρα κατά της Ρωσίας. «Θα ήθελα να δω τη Γερμανία σε ηγετική θέση όσον αφορά τις κυρώσεις», σημείωσε . «Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ΗΠΑ ήταν πρόθυμες να προχωρήσουν περισσότερο, αλλά  η Γερμανία είπε: «Περιμένετε ένα λεπτό, πρέπει να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί, πρέπει να περιμένουμε και να δούμε».

Τρίτον, «η Ουκρανία πρέπει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε ο Κουλέμπα. Αυτό δεν θα είναι δυνατό εν ριπή οφθαλμού. «Αλλά αναμένουμε ότι η γερμανική κυβέρνηση θα υποστηρίξει επίσης αυτή την απόφαση, επειδή η Ουκρανία είναι μέρος της Ευρώπης και η Ευρώπη θα είναι πιο ασφαλής με την Ουκρανία».

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών  τόνισε ότι Καταλαβαίνει πώς η αλλαγή πολιτικής στη Γερμανία δεν είναι εύκολη. Για χρόνια βασιζόμαστε στον διάλογο. «Αλλά τώρα βλέπουμε το αληθινό πρόσωπο της Ρωσίας.Τώρα πληρώνουμε το τίμημα. Τα παιδιά μας σκοτώνονται, οι πόλεις μας έχουν ισοπεδωθεί. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παραδεχτείτε ότι κάνατε ένα λάθος και να διορθώσετε  αυτό το λάθος.Σταματήστε τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, γιατί η Ουκρανία δεν είναι ο τελευταίος του στόχος. Πιστέψτε με», υποστήριξε ο Κουλέμπα.

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή