Στις καθυστερήσεις λύγισε τον ΠΑΣ Γιάννινα ο ΠΑΟΚ

Κυριακή, 13 Μαρτίου 2022 23:57
UPD:14/03/2022 00:29
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ
A- A A+

Πολύ δύσκολη νίκη στις καθυστερήσεις σημείωσε ο ΠΑΟΚ επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 στην Τούμπα, στην πρεμιέρα των πλέι οφ και απέναντι σε αντίπαλο που είχε σημαντικές ελλείψεις και στον πάγκο τον... βοηθό του προπονητή, καθώς ο Ηρακλής Μεταξάς παρέμεινε στην πρωτεύουσα της Ηπείρου κλινήρης.

Έστω δύσκολα, πάντως, ο «Δικέφαλος» πέτυχε το στόχο του, μείωσε εκ νέου στους 12 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και θα πάει με καλή ψυχολογία στη Γάνδη για τη ρεβάνς με την ομώνυμη βελτική ομάδα, που κρίνει την πρόκριση στα προημιτελικά του Conference League.

Στο πέμπτο λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν καλή ευκαιρία, όταν ο Ζαμπά γέμισε στην περιοχή, ο Σοάρες την έστειλε με τακουνάκι στην εστία αλλά σημάδεψε τον Λοντίγκιν, που μπλόκαρε.

Στο 36΄ ο Τσόλακ από πλεονεκτική θέση σούταρε στα χέρια του Λοντίγκιν και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε έτσι, με άτυχη στιγμή για το νεαρό στόπερ του ΠΑΟΚ Γιάννη Μιχαηλίδη, τον μοναδικό Έλληνα που ξεκίνησε στην αρχική ενδεκάδα και ο οποίος έφυγε τραυματίας στο 17ο λεπτό, με υποψίες για ζημιά στους χιαστούς.

Στο 64΄ ο Μιτρίτσα με δυνατό σουτ ανάγκασε τον Λοντίγκιν σε ωραία απόκρουση, ενώ ο ομογενής τερματοφύλακας έπραξε ομοίως και πέταξε σε κόρνερ το γωνιακό φάουλ του Σβαμπ στο 70΄.

Οι φιλοξενούμενοι, που αμύνονταν συνεχώς και προσπαθούσαν με αντεπιθέσεις, είδαν στο 88΄ τον Οικονομόπουλο να πιάνει άστοχη κεφαλιά μετά από κόρνερ.

Τελικά τον «γόρδιο δεσμό» του γκολ έλυσε ο Άκπομ στο 90΄+1, όταν από σέντρα του Ζίφκοβιτς και δεύτερη σέντρα του Ζαμπά, ο φορ του ΠΑΟΚ νίκησε με κεφαλιά τον αλύγιστο έως τότε Λοντίγκιν και πέτυχε το γκολ που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Μια νίκη που λίγο έλειψε να στερήσει ο Περέα στο 90΄+4,  όταν από θέση βολής σούταρε δίπλα από το δοκάρι του εμβρόντητου Ζίφκο Ζίφκοβιτς.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις