Ουκρανία: Βοήθεια από την Κίνα ζητεί η Ρωσία, λένε Financial Times και New York Times

Κυριακή, 13 Μαρτίου 2022 23:06
UPD:23:18
REUTERS /JASON LEE
A- A A+

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων Financial Times και New York Times, η Ρωσία ζητεί από την Κίνα στρατιωτική και οικονομική βοήθεια.

«Η Μόσχα ζητεί από το Πεκίνο να παρέχει στρατιωτικές προμήθειες για χρήση στην Ουκρανία», λένε οι FT.

Επικαλούμενοι ανώνυμους Αμερικανούς αξιωματούχους, οι FT ανέφεραν ότι η Ρωσία ζητούσε κινεζικό εξοπλισμό από την έναρξη της εισβολής. Οι αξιωματούχοι αρνήθηκαν να διευκρινίσουν τι είδους εξοπλισμό αναζητά η Ρωσία.

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η Κίνα μπορεί να ετοιμάζεται να βοηθήσει.

Άλλο δημοσίευμα, από τους New York Times, και πάλι επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους, ισχυρίζεται ότι η Ρωσία ζητά επίσης οικονομική βοήθεια για να μετριάσει τον αντίκτυπο των κυρώσεων.

Η Κίνα μέχρι στιγμής έχει προσπαθήσει να εμφανιστεί ως ουδέτερη στη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας και δεν έχει καταδικάσει την εισβολή.

Τη Δευτέρα, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, αναμένεται να έχει συνομιλίες με έναν κορυφαίο Κινέζο αξιωματούχο εξωτερικής πολιτικής, τον Γιανγκ Τζιέτσι, στη Ρώμη.

Μιλώντας στο NBC την Κυριακή, ο Σάλιβαν είπε ότι οι ΗΠΑ «θα διασφαλίσουν ότι η Κίνα ούτε οποιοσδήποτε άλλος» μπορεί να αποζημιώσει τη Ρωσία για τις οικονομικές της απώλειες.

 naftemporiki.gr με πληροφορίες bbc.co.uk

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή