To Champions League προκαλεί ντόμινο εξελίξεων

Κυριακή, 13 Μαρτίου 2022 10:39
UPD:21:59
REUTERS/MURAD SEZER
A- A A+

Η φάση των 16 του Champions League και η συνέχεια των νοκ-άουτ παιχνιδιών της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης δεν κρίνουν μόνο την πορεία των συλλόγων στον θεσμό, αλλά και το μέλλον των πιο σημαντικών προπονητών και ποδοσφαιριστών αυτή τη στιγμή στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Τα αποτελέσματα των παιχνιδιών, οι προκρίσεις, οι αποκλεισμοί δημιουργούν νέες συνθήκες και προκαλούν ντόμινο εξελίξεων στη μεταγραφική αγορά.

Μαουρίσιο Ποσετίνο, Ζινεντίν Ζιντάν, Έρικ Τεν Χαγκ, Κάρλος Αντσελότι, Κιλιάν Εμπαπέ, Καρίμ Μπενζεμά, Λιονέλ Μέσι, Νεϊμάρ, Ραλφ Ράνγκνικ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ντιέγκο Σιμεόνε. Αυτοί είναι κάποιοι που με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο επηρεάζονται από τα όσα έχουν συμβεί και θα συμβούν στο Champions League. Πάμε να δούμε το πώς...

* Ο αποκλεισμός της Παρί στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου ήταν η χαριστική βολή για τους Παριζιάνους στην προσπάθεια που κάνουν για να κρατήσουν τον Κιλιάν Μπαπέ. Ο Γάλλος σούπερ σταρ κατάλαβε από... πρώτο χέρι τη διαφορά μεγέθους ανάμεσα στους δύο συλλόγους, βίωσε ακόμη μία απογοήτευση ως ποδοσφαιριστής της Παρί και όπως όλα δείχνουν η μετακίνησή του στη Μαδρίτη θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Ένα ηγεμονικό συμβόλαιο τον περιμένει.

* Το τέλος της Παρί στη διοργάνωση δεν επηρέασε μόνο τον Μπαπέ. Λιονέλ Μέσι, Μαουρίσιο Ποσετίνο και Ζινεντίν Ζιντάν βρίσκονται στην ίδια εξίσωση. Η κριτική προς τον Μέσι ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, οι οπαδοί του συλλόγου τον χαρακτηρίζουν ως «συνταξιούχο» και η ατμόσφαιρα μόνο ιδανική δεν είναι. Όπως και για τον Νεϊμάρ. Οι σκέψεις επιστροφής στη Βαρκελώνη αυξάνονται για τον Αργεντινό. Όσον αφορά τον Ποσετίνο, οριστικοποιήθηκε η αποχώρησή του από τον πάγκο της ομάδας στο τέλος της σεζόν και ο Ζιντάν παρουσιάζεται ως το απόλυτο φαβορί για να τον διαδεχθεί, αν και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο «Ζιζού» περιμένει τον πάγκο της Εθνικής Γαλλίας.

* Ο Κάρλος Αντσελότι οδηγεί τη Ρεάλ στην κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος, αλλά, κατά μία έννοια, έπαιζε το... κεφάλι του στα διπλά παιχνίδια με την Παρί. Ο Ιταλός τεχνικός οδήγησε τους «μερένχες» σε μία επική πρόκριση και τα ρεπορτάζ στην Ισπανία αναφέρουν πως θα συνεχίσει και του χρόνου, παρά τη φημολογία που υπήρχε περί του αντιθέτου. Η πορεία στο Champions League είναι το πρώτο κριτήριο διαχρονικά στη Μαδρίτη.

* Στα παιχνίδια που έρχονται, αν η Γιουνάιτεντ αποκλειστεί από την Ατλέτικο, η θέση του Ραλφ Ράνγκνικ θα τεθεί σε αμφισβήτηση, την ώρα που οι σχέσεις του με τον Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές. O CR7 αρκετές φορές έχει δηλώσει την επιθυμία του να διεκδικεί τίτλους και σε περίπτωση που οι «Κόκκινοι Διάβολοι» μείνουν εκτός προημιτελικών, ουδείς μπορεί να γνωρίζει την αντίδραση του Πορτογάλου σούπερ σταρ, όσον αφορά το μέλλον του. Νούμερο ένα υποψἠφιος για τον πάγκο του κλαμπ είναι ο τεχνικός του Άγιαξ, Έρικ Τεν Χαγκ, ο οποίος, αν αποκλείσει τη Μπενφίκα, θα ανεβάσει ακόμη πιο ψηλά τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

* Ο Μάσιμο Αλέγκρι οδηγεί τη Γιουβέντους σε ένα μοναδικό comeback στη διεκδίκηση του Σκουντέτο, αλλά η πρόκριση επί της Βιγιαρεάλ είναι μονόδρομος για να αυξήσει τις πιθανότητες παραμονής του στη «μεγάλη κυρία».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις