Την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας στηρίζουν οι ΗΠΑ

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008 11:08
A- A A+

Η ευημερία και η ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας αποτελούν «σημεία», τα οποία στηρίζει η νέα διοίκηση των ΗΠΑ, υπό τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Σερβία, κ. Κάμερον Μάντερ.

«Πριν από μια εβδομάδα επέστρεψα από την Ουάσινγκτον και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η πολιτική των ΗΠΑ έναντι της Σερβίας και της ευρύτερης περιοχής δεν πρόκειται να αλλάξει, υπό τη νέα διοίκηση. Είμαστε δεσμευμένοι στην προώθηση της ευημερίας και της ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης της Σερβίας και της περιοχής και αυτή η αντίληψη επικρατεί σε όλα τα μέλη της νέας διοίκησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μάντερ.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η νέα διοίκηση του Λευκού Οίκου θα δώσει ώθηση στην περιφερειακή συνεργασία. «Θα κάνουμε οτιδήποτε μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι η Σερβία, ως περιφερειακός ηγέτης, συνεργάζεται με τους γείτονές της, έτσι ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ενωση μαζί», δήλωσε ο κ. Μάντερ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, έπειτα από εκδήλωση του Αμερικανικού Επιμελητηρίου στη Σερβία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή