Κροατία: Προαγωγή συνεργασίας της SEPCA

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008 11:43
A- A A+

Στην περαιτέρω προαγωγή της συνεργασίας «φιλοδοξεί» να συμβάλλει η έκτη, ετήσια, συνάντηση της Ενωσης Αρχηγών Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEPCA), οι εργασίες της οποίας διεξάγονται στην Οπάτια της Κροατίας και ολοκληρώνονται σήμερα.

Σύμφωνα με όσα επισημαίνονται, μεταξύ άλλων, στο προσχέδιο των συμπερασμάτων, η Ενωση Αρχηγών Αστυνομίας της ΝΑ Ευρώπης, θα προχωρήσει στην ενίσχυση της συνεργασίας, της ανταλλαγής πληροφοριών, εμπειρίας και γνώσεων μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων της περιοχής.

Επίσης, η SEPCA, θα προωθήσει την υλοποίηση μέτρων για τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών, ενώ έμφαση θα δώσει, εξάλλου και στην ολοκλήρωση 11 κοινών έργων που ήδη υλοποιούνται.

Στη συνάντηση της SEPCA, της οποίας την προεδρία ασκεί από τον περασμένο Αύγουστο η Κροατία, συμμετέχουν εκπρόσωποι των αστυνομιών από την Αλβανία, τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, την ΠΓΔΜ, το Μαυροβούνιο, τη Ρουμανία και τη Σερβία, καθώς επίσης και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, όπως της Ιντερπόλ, του Συμβουλίου Περιφερειακής Συνεργασίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (RCC) και της Σουηδικής Υπηρεσίας Ανάπτυξης και Συνεργασίας (SDC).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή