Κροατία: Ενδεχόμενο ένταξης στην Ε.Ε. το 2010

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008 11:54
A- A A+

Το 2010 ενδέχεται να ενταχθεί η Κροατία στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τσεχίας, Αλεξάντρ Βόντρα, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην οικονομική εφημερίδα της Αυστρίας, «Wirtschaftsblatt». Σημειώνεται ότι η Τσεχία αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε. τον Ιανουάριο.

«Πιστεύω ότι το Ζάγκρεμπ θα ολοκληρώσει τις ενταξιακές συνομιλίες το 2009 και θα είναι έτοιμο προς ένταξη το 2010», υπογράμμισε ο Βόντρα.

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί τόνισε χθες στο Ευρωκοινοβούλιο ότι περιμένει να ενταχθεί η Κροατία στην Ε.Ε. το 2010 ή το 2011 «εάν όλα εξελιχθούν ομαλά».

Ο Βόντρα τόνισε ότι η επόμενη σημαντική υποψήφια προς ένταξη χώρα είναι η Σερβία και ότι περιμένει πρόοδο των ενταξιακών συνομιλιών της «στο άμεσο μέλλον».

«Πρόοδος πρέπει να σημειωθεί και στην ίδια τη Σερβία», πρόσθεσε ο Βόντρα και υπογράμμισε ότι η πορεία της Σερβίας προς την Ε.Ε. είναι ακόμα μακρά.

Ο Βόντρα εξέφρασε την ελπίδα να ενταχθούν κάποια ημέρα στην Ε.Ε. όλες οι χώρες των δυτικών Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένου του Κοσόβου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή