Μέσι: Η... σύνταξη, το Παρίσι και το καταφύγιο της Βαρκελώνης

Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022 09:58
UPD:13:29
REUTERS/GONZALO FUENTES
A- A A+

Όταν το περασμένο καλοκαίρι αποχαιρετούσε μετά από δύο δεκαετίες την αγαπημένη του Βαρκελώνη με δάκρυα στα μάτια, όλοι ήξεραν και περισσότερο ο ίδιος, πως οπουδήποτε αλλού δεν θα ήταν ποτέ ο Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα.

Τόσο ως άνθρωπος όσο πολύ περισσότερο ως ποδοσφαιριστής. Το Παρίσι τον υποδέχθηκε ως τον Μεσσία που θα έφερνε το ιερό δισκοπότηρο του Champions League αλλά μέσα στο αντιποδοσφαιρικό περιβάλλον της Παρί Σεν Ζερμέν ο Αργεντινός σούπερ σταρ πραγματοποιεί την χειρότερη σεζόν της καριέρας του, την λιγότερη επιδραστική.

Σε 25 συμμετοχές έχει σκοράρει μόλις 7 γκολ και έχει 11 ασίστ. Αριθμοί εξαιρετικοί για έναν... κοινό θνητό αλλά όχι ικανοποιητικοί για την ποιότητα και την αξία του Μέσι.

Είναι ξεκάθαρο πως ο 35χρονος μάγος της μπάλας έχει επηρεαστεί από την μεγάλη αλλαγή στη ζωή του αλλά και από την έλλειψη ξεκάθαρων ποδοαφαιρικών αρχών στη νέα του ομάδα, η οποία γίνεται... χαλί να την πατήσουν με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο τα μεγάλα της ονόματα.

«Είναι συνταξιούχος»

Το κοινό της Παρί περίμενε πολλά. Πάρα πολλά. Ο αποκλεισμός από την Ρεάλ Μαδρίτης στους 16 του Champions League και φυσικά η εικόνα του Μέσι να περπατάει στο χορτάρι του Σαντιάγκο Μπερναμπέου και να μην δίνει το το 100% έφεραν την οργή των φίλων του συλλόγου.

Το RMC Sport μετέδωσε πως στα social media των Παριζιάνων έγινε χαμός εις βάρος του Αργεντινού επιθετικού. Οι περισσότεροι τον κατηγορούσαν για αδιαφορία, κάποιοι τον χαρακτήρισαν συνταξιούχο ενώ δεν έλειψαν και εκείνοι που ζητούσαν την άμεση επιστροφή του στην Μπαρτσελόνα.

Στο προπονητικό κέντρο της ομάδας εμφανίστηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να προστατεύσουν τους παίκτες και το κλίμα είναι πιο βαρύ από ποτέ και η κατάκτηση του πρωταθλήματος απλά δεν φτάνει για να εξομαλύνει την κατάσταση.

Το καταφύγιο και ο ρόλος του Τσάβι

Ο Μέσι δεν περνά καλά στο Παρίσι. Αυτό είναι δεδομένο. Το θέμα είναι τι μπορεί να συμβεί από εδώ και πέρα στην καριέρα του και κατά πόσο είναι ανοιχτή η πόρτα της Μπαρτσελόνα για την μεγάλη επιστροφή.

Όλος ο οργανισμός των Καταλανών θα ήθελε να ξαναδεί τον αγαπημένο του παίκτη ντυμένο στα μπλαουγκράνα.Τα οικονομικά δεδομένα σε σχέση με πέρσι το καλοκαίρι έχουν αλλάξει στον σύλλογο, ο οποίος έχει πετύχει σημαντικές συμφωνίες για να ανασάνει και να επιστρέψει στο κανονικό του μέγεθος.

Τον Ιανουάριο έγιναν σημαντικές μεταγραφές, για το καλοκαίρι ο Χάαλαντ αποτελεί τον μεγάλο πανάκριβο στόχο και μια πιθανή επιστροφή του Μέσι στο μέλλον μόνο... θαύμα δεν θα ήταν.

Σε αυτή θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο και ο νέος προπονητής του συλλόγου. Ο Τσάβι. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής έχει άριστη σχέση με τον Αργεντινό, τον Ιανουάριο συναντήθηκαν στη Βαρκελώνη και ο νεαρός προπονητής θα τον ήθελε ξανά δίπλα του.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις