Συνεχίζονται τα επεισόδια

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008 14:37
UPD:16:21
EUROKINISSI /Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

A- A A+

Ενταση επικρατεί στο Πεδίον του Αρεως λίγο μετά το τέλος της συγκέντρωσης μαθητών έξω από τα Δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από τα Δικαστήρια μαθητές πέταξαν αλεύρι και αυγά κατά των αστυνομικών, οι οποίοι τους απώθησαν με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν προς το Πεδίο του Αρεως.

Εν τω μεταξύ, στην οδό Μιχαλακοπούλου ομάδα νεαρών πυρπόλησε «κλούβα» των ΜΑΤ. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός κατάφερε να βγει λίγα δευτερόλεπτα πριν το όχημα τυλιχθεί στις φλόγες.

Υπό κατάληψη παραμένει από το πρωί το κτίριο της ΓΣΕΕ από μέλη της κίνησης «Εξεγερμένοι Εργάτες».

Κληθείς εξάλλου, να σχολιάσει τη σημερινή διαμαρτυρία στην Ακρόπολη http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/12/17/1606899.htm , ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, έκανε λόγο για απαράδεκτες ενέργειες, «ακόμα και με την έννοια ότι αμαυρώνουν και την εικόνα της χώρας προς τα έξω». «Δεν δικαιολογούνται με τίποτα», τόνισε.

«Από την πλευρά των παιδιών βλέπουμε ότι υπάρχει ένας ακτιβισμός, ο οποίος γίνεται κατανοητός, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς δεν οφείλουμε να βάλουμε όρια», δήλωσε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Παιδείας, ¶ννα Διαμαντοπούλου.

«Δεν θεωρώ ότι η χώρα βρίσκεται σε επαναστατική περίοδο, ούτε ότι είμαστε κάτω από καθεστώς, που χρειάζεται με αυτό τον τρόπο, και μάλιστα με έναν τρόπο που θα κάνει σίγουρα το γύρο του κόσμου, να δώσουμε την εικόνα μιας χώρας, που ανθίσταται συνολικά», συμπλήρωσε.

«¶λλο αντίσταση άλλο βεβήλωση. Η ανάρτηση πανό επιτρέπεται, αλλά υπάρχουν και χώροι ιεροί, όπου ο καθένας δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ., Κυριάκος Βελόπουλος και πρόσθεσε: «Παγκόσμια σύμβολα πολιτισμού, όπως η Ακρόπολη, δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο μικροκομματικής συμπεριφοράς και εκμετάλλευσης. ¶λλο Δημοκρατία και άλλο ασυδοσία».

Ερωτηθείς για βίντεο που προβλήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή όπου κουκουλοφόροι έβγαιναν μέσα από ομάδες των ΜΑΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν το έχει δει και άρα δεν μπορεί να το σχολιάσει και παρέπεμψε στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Σε παρεμφερή ερώτηση για τις δικαστικές αποφάσεις στη λεγόμενη «υπόθεση της ζαρντινιέρας», ο κ. Αντώναρος αρκέστηκε να πει πως δεν σχολιάζει ποτέ τη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Τέλος, ο κ. Αντώναρος μίλησε για μεμονωμένα περιστατικά κάποιων οργάνων που δεν σέβονται τους κανόνες και χωρίς αμφισβήτηση είναι απορριπτέα και κατακριτέα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή