Ρωσία: Ο Πούτιν ζήτησε ανακατάταξη του στρατού στα δυτικά σύνορα της χώρας

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 11:56
UPD:11:58
via REUTERS/SPUTNIK
A- A A+

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε την Παρασκευή από τον Υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, ανακατατάξεις του στρατού στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, ως απάντηση σε εκείνες του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη.

«Σχετικά με την ενίσχυση των δυτικών συνόρων μας λόγω των ενεργειών που υιοθέτησαν οι χώρες του ΝΑΤΟ αυτό πρέπει να μελετηθεί, σας ζητώ να ετοιμάσετε μια έκθεση για μένα», είπε στον υπουργό του Σεργκέι Σόιγκου, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του Συμβουλίου Ασφαλείας του.

Οι χώρες του ΝΑΤΟ ανέπτυξαν χιλιάδες στρατεύματα στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη ως απάντηση στη ρωσική στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία για να ενισχύσουν το ανατολικό πλευρό τους, καθώς η Ρωσία απαίτησε αντίθετα την αποχώρηση από τη Συμμαχία.

Μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ, η Πολωνία και οι τρεις χώρες της Βαλτικής έχουν κοινά σύνορα με τη Ρωσία. Η Ουκρανία, από την πλευρά της, συνορεύει με πολλές άλλες: Ουγγαρία, Ρουμανία και Σλοβακία. Μία από τις ρωσικές δικαιολογίες για την επίθεση στην Ουκρανία είναι ο φόβος να δει τη γείτονά της να ενταχθεί στη Συμμαχία, της οποίας οι διαδοχικές διευρύνσεις θεωρούνται στη Μόσχα ως «υπαρξιακή απειλή».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Le Figaro, AFP

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή