Εκκληση για μορατόριουμ στις διαδηλώσεις στην Αθήνα

Ευρεία σύσκεψη κοινωνικών - οικονομικών φορέων με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων
Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008 16:08
UPD:16:12
EUROKINISSI

A- A A+

Eκκληση προς όλους τους φορείς να υπάρξει μορατόριουμ το προσεχές 20ήμερο σε ό,τι αφορά τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας απηύθυνε ο δήμαρχος Αθηναίων, σε δηλώσεις του μετά από ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους οικονομικών και κοινωνικών φορέων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πρόσφατων γεγονότων στην πόλη.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης ανακοινώνοντας τις ομόφωνες αποφάσεις που ελήφθησαν, ζήτησε την αγάπη και τη συμπαράσταση όλων των Ελλήνων στην Αθήνα, απευθύνοντάς του το σύνθημα «Πάμε Αθήνα».

«Το δεύτερο, απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους φορείς και ζητάμε για το προσεχές 20ήμερο, που είναι το εορταστικό, να υπάρξει ένα μορατόριουμ σε ό, τι αφορά στις διαδηλώσεις, τις ειρηνικές διαδηλώσεις και πορείες για δίκαια αιτήματα στο κέντρο της Αθήνας» πρόσθεσε.

Ν. Κακλαμάνης: Η Αθήνα χρειάζεται τη συμπαράσταση όλων των Ελλήνων

Ν. Κακλαμάνης: Η Αθήνα χρειάζεται τη συμπαράσταση όλων των Ελλήνων.

Γνωστοποίησε ακόμη πως θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των φορέων μετά τις γιορτές προκειμένου να εξεταστεί ένα πλάνο εργασίας που θα στοχεύει στην άμεση αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων έχει η πόλη και έχουν επίπτωση στην εργασία, την οικονομική - εμπορική ζωή και στην τουριστική κίνηση. Συμπλήρωσε πως απώτερος στόχος θα είναι η ανατροπή της - κατά την άποψή του - όχι τόσο σωστής παρουσίασης στην Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία και σε ολόκληρο τον κόσμο, της εικόνας της Αθήνας και της Ελλάδος.

Στη σύσκεψη από τους φορείς παρευρέθηκαν: η πρόεδρος και ο αναπληρωτής πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθηνών κ.κ. Στάβη Σαλουφάκου και Γιάννης Καλλιάνος, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος κ.κ. Δημήτρης Ασημακόπουλος και Νικόλαος Σκορίνης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος κ. Αντώνης Μακρής, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Παναγής Καρέλας, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Ηλίας Χατζηβασίλογλου, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Παύλος Ραβάνης, ο Α΄ αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Ελευθέριος Κουρτάλης, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γεράσιμος Φωκάς και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής κ. Γιώργος Τσακίρης. Επιστολή απέστειλε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου κ. Δημήτρης Αρμενάκης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή