Γ. Οικονόμου: Εκτός τόπου και χρόνου η συζήτηση περί εκλογών - «Καμία ένταση» στο υπουργικό συμβούλιο

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022 12:59
UPD:14:00
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

«Οποιαδήποτε συζήτηση περί εκλογών αυτή τη χρονική στιγμή είναι εκτός τόπου και χρόνου» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ερωτηθείς συγκεκριμένα για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες με φόντο την ενεργειακή κρίση, τις ανατιμήσεις, αλλά και τις σχετικές τοποθετήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Οικονόμου απάντησε: «Οι προβλέψεις αυτές είναι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου. Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερότητα, αρραγή ενότηα και μέλημα της κυβέρνησης είναι κάθε μέρα που περνά να έχουμε την καλύτε αντιμετώπιση αυτών των πρωτοφανών εξελίξεων που ζούμε σε παγκόσμιο επίπεδο».

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα περί έντασης στο υπουργικό συμβούλιο για τη διάταξη σχετικά με την προστασία προστατευόμενων μαρτύρων ο κ. Οικονόμου σημείωσε πς «δεν υπήρξε καμία ένταση». Όπως ανέφερε «στα υπουργικά συμβούλια υπάρχει εκτεταμένη και αναλυτική συζήτηση με όλους να καταθέτουν τις απόψεις τους».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε πως «πρόκειται για την υποχρέωση ενσωμάτωσης μιας κοινοτικής οδηγίας η οποία εγκρίθηκε και θα κατατεθεί σύμφωνα με τον κυβερνητικό προγραμματισμό στη βουλή στην ώρα της». «Η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα αναγκαία θεσμικά μέτρα προκειμένου να μην ξαναζήσουμε στη χώρα μας προσπάθειες εργαλειοποίησης της δικαιοσύνης και των θεσμικών δυνατοτήτων που υπάρχουν προκειμένου να εξοντωθούν οι πολιτικοί αντίπαλοι, κάτι που το ζήσαμε και που αποτελεί και μελανό σημείο και στην ιστορία της δικαιοσύνης και στην ιστορία της πολιτικής, με αφορμή την απόπειρα ενοχοποίησης, κατασυκοφάντησης, στη βάση στρεβλών και ανύπαρκτων στοιχείων, κορυφαίων πολιτικών προσωπικοτήτων της χώρας το προηγούμενο διάστημα» είπε. Τόνισε ακόμη πως «είναι χρέος της συντεταγμένης πολιτείας θεσμικά να θωρακιστούμε παράλληλα με τις υποχρεώσεις που έχουμε στην Ε.Ε. έτσι ώστε να μην ξαναζήσουμε τέτοιου είδους στιγμές» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή