Μπάιντεν- Ερντογάν: Θα έχουν συνομιλία την Πέμπτη

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022 09:47
UPD:09:47
EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE / HANDOUT
A- A A+

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία την Πέμπτη με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν. 

Στο επίκεντρο της συνομιλίας των δύο ηγετών θα είναι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Μπάιντεν έχει προγραμματιστεί στις 17:30 ώρα Ελλάδος. Η επικοινωνία ανακοινώθηκε εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία που έχει προκαλέσει διεθνή καταδίκη και έχει οδηγήσει σε αυστηρές οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας από πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, με τον Μπάιντεν να ανακοινώνει την Τρίτη απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικής ενέργειας η οποία περιλαμβάνει το αργό πετρέλαιο, τον άνθρακα και το υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Η επικοινωνία θα πραγματοποιηθεί επίσης λίγες ώρες μετά την κρίσιμη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας και Ουκρανίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Νμίτρο Κουλέμπα, στην Αττάλεια με τη μεσολάβηση του τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η Τουρκία έχει προσπαθήσει να αναλάβει το ρόλο του «ειρηνοποιού», προτείνοντας να φιλοξενήσει συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών. «Επιθυμία μας είναι να μπορέσουμε να ενστερνιστούμε τον ρόλο του μεσολαβητή και να κάνουμε ό,τι μας αναλογεί», έχει δηλώσει ο Τούρκοε πρόεδρος. Είτε πετύχει είτε όχι, η συνάντηση αυτή αναμφίβολα είναι ήδη μια επιτυχία για τον Ερντογάν που επί εβδομάδες είχε προσφερθεί να μεσολαβήσει μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αλλά πρόσφατα είχε απορριφθεί από τον Πούτιν το αίτημα Ερντογάν για συνάντηση με τον Ουκρανό Πρόεδρο Ζελένσκι στην Τουρκία.

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή