Η Apple εισήλθε στην αγορά των αθλητικών τηλεοπτικών δικαιωμάτων

Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2022 13:40
UPD:13:45
A- A A+

Ο γίγαντας της τεχνολογίας και των ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης Apple ετοιμάζεται να προσγειωθεί στον κόσμο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που σχετίζονται με τον αθλητισμό.

Πρόκειται για σημαντική είδηση, καθώς η αγορά ανοίγει στην είσοδο ενός νέου παίκτη που - ενδεχομένως - θα μπορούσε να γίνει ένας από τους κυρίαρχους τα επόμενα χρόνια.

Αρχικά, η Apple απόκτησε τα αποκλειστικά δικαιώματα για τους αγώνες της Major League Baseball το βράδυ κάθε Παρασκευής, με μια πολυετή συμφωνία.

Η συμφωνία - γράφει το SportBusiness - προβλέπει ότι η υπηρεσία ροής Apple TV + μεταδίδει τη διπλή συνάντηση το βράδυ της Παρασκευής, που θα μεταδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Βραζιλία, την Ιαπωνία, το Μεξικό, το Πουέρτο Ρίκο, τη Νότια Κορέα και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ άλλες χώρες θα προστεθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Εκτός από τα ζωντανά παιχνίδια, τα οποία συνολικά ανέρχονται σε 50 ανά περίοδο, το Apple TV + στις ΗΠΑ και τον Καναδά θα φιλοξενήσει επίσης το MLB Big Inning, την εκπομπή και τις καλύτερες στιγμές των αγώνων, η οποία που έκανε πρεμιέρα πέρυσι στο MLB.TV -την πλατφόρμα του πρωταθλήματος- και που προβλήθηκε στο παρελθόν στο DAZN.

Η Apple και η MLB έχουν μια μακροχρόνια συνεργασία, αλλά η νέα συμφωνία δικαιωμάτων οδηγεί αυτή τη σχέση σε ένα νέο επίπεδο κι αντιπροσωπεύει την πρώτη σημαντική συμφωνία ζωντανών αθλητικών δικαιωμάτων για την Apple.

Το Apple TV + είναι επίσης διάσημο για τη δημοφιλή του σειρά Ted Lasso, η οποία διαδραματίζεται σε μια φανταστική αγγλική ομάδα ποδοσφαίρου και η οποία έχει συνάψει συμφωνία με την Premier League.

Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν έχουν αποκαλυφθεί, αλλά ο ανταγωνισμός θα οδηγήσει την παραγωγή των αγώνων στο Apple TV +. Η συμφωνία περιέχει επίσης διατάξεις για «καλύτερη κάλυψη πρωταθλήματος και ομάδας» στο Apple News και τα  highlights του MLB θα είναι διαθέσιμα στην εφαρμογή News της Apple.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με αυτή τη συμφωνία. Αυτός θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να παρακολουθήσετε μπέιζμπολ στο iPhone, το iPad, το Mac σας και οπουδήποτε είναι διαθέσιμο το Apple TV +», δήλωσε ο Τιμ Κουκ, διευθύνων σύμβουλος της Apple.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις