Ο ιδιοκτήτης των Νιου Γιορκ Τζετς θέλει την Τσέλσι

Τρίτη, 08 Μαρτίου 2022 15:22
UPD:15:26
A- A A+

Ο ιδιοκτήτης των Νιου Γιορκ Τζετς, Ρόμπερτ «Γούντι» Τζόνσον, ετοιμάζει προσφορά για την Τσέλσι, μετά την απόφαση του Ρώσου ολιγάρχη Ρομάν Αμπράμοβιτς να θέσει τον σύλλογο προς πώληση.

Σύμφωνα με το ESPN, ο Τζόνσον έχει ήδη μιλήσει με τη Raine Group που χειρίζεται τη διαδικασία πωλήσεων και ετοιμάζεται να γίνει ο τελευταίος ιδιοκτήτης από το NFL που θα μπει στην Premier League.

Ο Τζόνσον θεωρείται πολύ κοντά στην Τσέλσι και την αγγλική Λίγκα, αφού έζησε στο Λονδίνο, όπου εργάστηκε ως πρεσβευτής των ΗΠΑ. Όσο ήταν εκεί, ο Τζόνσον έγινε οπαδός του αγγλικού κορυφαίου πρωταθλήματος και των οπαδών του και γνωρίζει τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Premier League σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν αρκετοί ενεργοί ιδιοκτήτες από το NFL που έχουν συλλόγους στην αγγλική Premier League: ο ιδιοκτήτης των Λος Άντζελες Ραμς, Σταν Κρένκε, συνδέεται με την Άρσεναλ, η οικογένεια Γκλέιζερ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) με τους Τάμπα Μπέι Μπακανίρς και ο ιδιοκτήτης των Σαν Φραντσίσκο 49ers, Τζεντ Γιορκ, έχει μειοψηφικό μερίδιο στη Λιντς.

Η Φούλαμ, που είναι έτοιμη να επιστρέψει στην Premier League, ανήκει στον ιδιοκτήτη της Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς, Σαχίντ Καν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, ο Αμπράμοβιτς σκοπεύει να βγάλει περίπου 3 δισεκατομμύρια λίρες από την πώληση της Τσέλσι, χρήματα τα οποία -όπως γνωστοποίησε ο ίδιος ο μεγιστάνας- προορίζονται για τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Τσέλσι, που πέρυσι κατάκτησε το UEFA Champions League, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τρίτη θέση της Premier League.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις