Η Τρας, ο Λαβρόφ και ο…Βέρτης

Τρίτη, 08 Μαρτίου 2022 12:30
UPD:14:51
Eurokinissi/ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
A- A A+

Ελίζα Καραγιώργη
[email protected]

Η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών κατάφερε να γίνει viral –και- χθες, όταν σε ανάρτησή της στο Twitter για τη συνάντηση με τον Νίκο Δένδια στο Λονδίνο, έκανε ταγκ τον… τραγουδιστή Νίκο Βέρτη.

Μικρό το κακό; Σίγουρα. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Και φυσικά, είναι απίθανο η ίδια η Τρας να διαχειρίζεται τον λογαριασμό της στo Twitter. Το ταγκ με τον Νίκο Βέρτη έμεινε πάντως για μία ώρα προτού διορθωθεί.

Ωστόσο, η Λιζ Τρας, η οποία πρωτοστατεί στη βρετανική αντίδραση κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο, οριακά εξόργισε τον Σεργκέι Λαβρόφ, τον σχεδόν ισόβιο υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας - στη θέση από το 2004, ο οποίος έφυγε έξαλλος από το πόντιουμ μετά τις κοινές τους δηλώσεις.

Στην κεκλεισμένων των θυρών συνάντησή τους που είχε προηγηθεί, ο Λαβρόφ αναφέρθηκε σε στρατεύματα που η Ρωσία έχει δικαίωμα να συγκεντρώνει σε δύο συγκεκριμένες περιοχές της ρωσικής επικράτειας, το Ροστόφ και του Βορόνεζ, με την Λιζ Τρας να απαντά πως «η Βρετανία δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την κυριαρχία σε αυτές τις περιοχές».

Ο Λαβρόφ αιφνιδιάστηκε και ο Βρετανός πρέσβης την διόρθωσε, λέγοντας ότι οι περιοχές αυτές ανήκουν στη ρωσική επικράτεια. Τότε η Τρας είπε «Α, νόμιζα ότι μιλούσαμε για την Ουκρανία»! Τουλάχιστον αυτά αναφέρει η ρωσική Kommersant.

Η στάση της Τρας, η οποία καλώς ή κακώς δεν έχει ένα τυχαίο πόστο στη βρετανική κυβέρνηση, έχει προκαλέσει ουκ ολίγες φορές την θυμηδία εντός και εκτός των βρετανικών συνόρων.

Το ενδιαφέρον πάντως είναι, πως η ίδια θα ήθελε πολύ να διεκδικήσει την ηγεσία των Τόρις και να διαδεχθεί τον Μπόρις Τζόνσον.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή