Επεισόδια έξω από τη Βουλή

3.000 διαδηλώνουν στην Αθήνα - Συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη, Χανιά
Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2008 14:36
UPD:15:30

Eξω από τη Βουλή σημειώθηκαν επεισόδια, με τους διαδηλωτές να πετούν μπογιές και βόμβες μολότοφ στα ΜΑΤ, που απάντησαν με χρήση χημικών.

A- A A+

Περίπου 3.000 φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας.

Μία ομάδα διαδηλωτών συγκεντρώθηκε στην Ομόνοια ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του ΚΚΕ, και στη συνέχεια αρχισε ειρηνική πορεία προς τη Βουλή.

Συγκέντρωση στα Προπύλαια έκανε μία δεύτερη ομάδα διαδηλωτών αποτελούμενη από μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων η οποία επίσης κατευθύνθηκε προς τη Βουλή. Αμφότερες οι πορείες είναι σε εξέλιξη.

Eξω από τη Βουλή σημειώθηκαν επεισόδια, με τους διαδηλωτές να πετούν μπογιές και βόμβες μολότοφ στα ΜΑΤ, που απάντησαν με χρήση χημικών. Eπίσης σημειώθηκαν συμπλοκές νεαρών με τις αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν δημιουργήσει κλοιό γύρω από το κτήριο του κοινοβούλιο, ενώ προσπάθησαν να κάψουν για δεύτερη φορά το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Πλατεία Συντάγματος. Η ένταση στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην οδό Πανεπιστημίου, όπου νεαροί εκτόξευαν πέτρες κατά των αστυνομικών.

Συγκεντρώσεις και στη Θεσσαλονίκη

Δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις στο ίδιο σημείο -στο άγαλμα του Βενιζέλου- κατω υπό συνεχή βροχόπτωση, πραγματοποίησαν το μεσημέρι στη συμπρωτεύουσα η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ) μαζί με εκπαιδευτικούς και το ΠΑΜΕ. Η κινητοποίηση της ΕΔΟΘ εντασσόταν στο πλαίσιο της 3ωρης στάσης εργασίας που πραγματοποιεί σήμερα η ΓΣΕΕ.

Δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις στο ίδιο σημείο -στο άγαλμα του Βενιζέλου- κατω υπό συνεχή βροχόπτωση, πραγματοποίησαν το μεσημέρι στη συμπρωτεύουσα η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ) μαζί με εκπαιδευτικούς και το ΠΑΜΕ.

Σε αντίθεση με την ΕΔΟΘ και τους εκπαιδευτικούς, το ΠΑΜΕ οργάνωσε πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, στην οποία συμμετείχαν φοιτητές και μαθητές, που φώναξαν συνθήματα κατά των ελαστικών μορφών εργασίας, του προϋπολογισμού και της «καταστολής των κοινωνικών αγώνων».

Η πορεία κινήθηκε μέσω της Εγνατίας και της Βενιζέλου για να καταλήξει στο υπουργείο, όπου μαθητές και φοιτητές κατήγγειλαν τον τραυματισμό μαθητή στο Περιστέρι από τα πυρά άγνωστου δράστη.

Εν τω μεταξύ, λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση μελών της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην πλατεία Συντριβανίου.

Για το απόγευμα, νεαροί του αντιεξουσιαστικού χώρου, έχουν προγραμματίσει συναυλία στην Καμάρα.

Μαθητικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι και στα Χανιά. Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της δημοτικής αγοράς και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους. Στο συλλαλητήριο μετείχαν ακόμα καθηγητές και δάσκαλοι, που έλαβαν μέρος στην τρίωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ.

Την ιδια ώρα συνεχίζονται οι καταλήψεις σε πολλά σχολεία του νομού, ενώ υπό κατάληψη τελεί και το πολυτεχνείο Κρήτης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή